"Girişimciler üretime dayalı işler yapsın"

"Girişimciler üretime dayalı işler yapsın"
Siirt’te İŞKUR tarafından açılan hibe destekli girişimcilik kurslarında eğitmenlik yapan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Uzmanı Erol Avcı, girişimcilerin üretime dayalı işler yapmaları önerisinde bulundu.

Siirt’te İŞKUR tarafından açılan hibe destekli girişimcilik kurslarında eğitmenlik yapan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Uzmanı Erol Avcı, Türkiye’nin üreten bir ülke olmaktan uzaklaşarak tüketen bir ülke konumuna düştüğünü, bu nedenle girişimcilerin üretime dayalı işler yapmaları önerisinde bulundu.

Girişimciliğin; hayallerini gerçekleştirmek ve yaşamını sürdürmek adına yapılan çalışma ve bir işletme kurmak olduğunu söyleyen Avcı, "Bu işletmeyi kurarken sadece kâr getirme amaçlı değil ihtiyaç duyulan bir alanda kurulan bir işletme, sosyal bir sorumluluktur. Fakat Siirt’te yüzlerce kurs açtık ama katılımcılardan girişimci olarak geri dönüşler yüzde 2-3’lerde kaldı. Belgelerini alanlardan iş yeri açmayıp bekleyenler var. Siirt’te geçen yıl 147 işletme KOSGEP desteği ile kuruldu ve bu sayı Siirt için az bir sayı değil." dedi.

Genelde kursa gelen katılımcıların bir iş fikrinin bulunmadığını, kendilerine farklı iş fikirleri oluşması için destek verildiklerini ve iş hayatında karşılarına çıkabilecek zorlukları anlattıklarını söyleyen Avcı, "İş hayatında karşılarına çıkabilecek zorlukları anlatıyoruz. Bu zorluklarla nasıl mücadele edebileceklerini, plansız, projesiz iş yapılmaması gerektiğini öğütlüyoruz. Bu verdiğimiz eğitimler ışığında iş hayatına katılan arkadaşlarımız, hiçbir zaman sıkıntıya düşmezler. Fakat plansız, programsız iş yapan işletmelerin ayakta durma oranı çok düşüktür. Dünyada bu oran yüzde 40’tır.  Fakat bu oran Türkiye’de daha düşük." ifadelerini kullandı. 

Daha önceleri girişimcilik kurslarının 21 gün sürdüğünü, daha sonraları 9 ve en son 4 güne indirildiğini söyleyen Avcı, bu sürenin kursiyerlere yettiğini, insanların artık bilgiye ulaşma noktasında erişimin kolaylaştığını belirtti.

Avcı, son olarak girişimcilere şu önerilerde bulundu: "Siirt’teki girişimcilerin, sektörde olmayan üretime dayalı işleri yapmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü Türkiye'nin üretime ihtiyacı var. Ülke gittikçe üretimden uzaklaşıyor. Üretime katkıda bulunmak gerekiyor. Üreten ülke durumundan tüketen ülke durumuna geçtik. Bunun için üreten ülke durumuna geçmemiz lazım." şeklinde konuştu. (İLKHA)                            

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.