30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Antalya28°C

GÖRAL: "SUUDİ HÜKÜMETİ AMERİKA'NIN GÜDÜMÜNE GİRMİŞ DURUMDADIR"

Suudi rejiminin ABD ve Siyonizm'in çıkarına yönelik hareket ettiğini belirten Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, sarf edilen bu tür söylemlerin kendiliğinden söylenmediğine dikkat çekti.

Göral: "Suudi hükümeti Amerika'nın güdümüne girmiş durumdadır"

18 Kasım 2017 Cumartesi 11:35

​Suudi Müftüsü Abdülaziz El-i Şeyh’in Siyonist işgalcilere karşı savaşmanın caiz olmadığı yönündeki fetvasına sert tepki gösteren Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı, Suudi hükümetinin Amerikan'ın güdümüne girdiğini söyledi.

Siyonist işgalcilere karşı savaşmanın caiz olmadığını söyleyip Hamas’ı da “terör örgütü” ilan eden Suudi Müftüsü Abdülaziz Al-i Şeyh’e tepkiler artıyor. Suudi rejiminin ABD ve Siyonizm'in çıkarına yönelik hareket ettiğini belirten Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, sarf edilen bu tür söylemlerin kendiliğinden söylenmediğine dikkat çekti.

Söz konusu açıklamaları İLKHA'ya değerlendiren Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, bu tür söylemleri kesinlikle kabul edilemeyeceğini ve esefle kınadıklarını söyledi.

“İsrail'e karşı savaşmanın günah ve haram olduğunu söylemek aynı zamanda da Kur’an-ı Kerim’e karşı gelmektir.” diyen Göral, “Bu insan müsveddesinin böyle bir açıklama yapması gerçekten de çok kötü ve vahim bir açıklamadır. Bir Müslüman, İslam lideri sıfatıyla İsrail'e karşı savaşmanın günah ve haram olduğunu söylemek aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’e karşı gelmektir. Çünkü Kur’an-ı Kerim’de ‘Yahudileri ve Hıristiyanları kendinize dost edinmeyin’ deniliyor. Bu apaçık bir ifadedir. Ama sen kalkıp diyorsun ki ‘İsrail'e karşı savaşmak haram’ bu Kur’an-ı Kerim’e de tezat bir ifadedir. Kesinlikle biz bunu kabul edemeyiz.”dedi.

Bu tür söylemlerin kesinlikle Suudi rejiminin kendi söylemleri olmadığının altını çizen Göral, şunları söyledi:

“Müslümanlara karşı olan, Müslüman katili ve bebek katili terörist bir ülkeye karşı savaşmak ve cihat etmek Allah'ın, Kur’an-ı Kerim’in ve İslam'ın emridir. Biz eğer bu emirleri yerine getirmezsek bile en azından bunu yerine getirmeye çalışmamız gerekir. ‘Bu böyle değildir’ demek insanı şirke götürür. Bu aynı zamanda Suud rejiminin kendi kendini bitirmesidir. Yani bu yanlış politikalarla, söylemlerle hem kendine hem de İslam'a zarar veriyorlar. Siz hem İslam ülkelerinin liderliğine soyunacaksınız ve ondan sonra kalkıp böyle söylemlerde bulunacaksınız. Bunlar yanlış eylemlerdir. Bu söylemler Suud rejiminin kendi söylemleri değildir. Amerika ve Siyonist İsrail'in yazıp ellerine tutuşturdukları söylemlerdir. Biz kesinlikle bu söylemleri kabul etmiyoruz. Bir Müslüman olarak böyle bir şeyi kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Bu söylemi de ayrıca esefle kınıyorum.”

"İslam'ın önüne bir şeyler koymak yanlıştır"

Göral, Suudi Veliaht Prensi Kral Selman'ın "ılımlı İslam" sözlerine de sert tepki gösterdi. “İslam sadece İslam’dır. İslam'ın önüne bir şeyler koymak yanlıştır. ” diyen Göral, “Suudi hükümetinin son günlerdeki bu yapmış olduğu ‘ılımlı İslam’ söylemi gerçekten de çok vahimdir. İçine düşmüş oldukları durumun ne kadar kötü bir durum olduğunun en bariz göstergesidir. Suud’da malumunuz aynı zamanda Mekke ve Medine gibi iki tane kutsal şehrin bulunduğu bir ülke var. Şimdi İslam'ın merkezi konumunda olan bir ülkede böyle bir söylemin olması ve diğer İslam ülkelerinin aleyhinde bazı işler yapması gerçekten de çok elem ve acı verici bir durumdur. Bunu iyi görmek lazım. Buradaki oyunu iyi hissetmek lazım. İslam dini Peygamber Efendimizin zamanından gelen dinin aynısıdır. İslam'ın ılımlısı değişmesi ve biraz daha yumuşatılması veya buna benzer bir şey olması mümkün değildir. Allah katında din İslam’dır. Bunun dışında bir söylem yoktur.”ifadelerini kullandı.

"Müslüman’ın eylemi de söylemi de İslam'a göre, Kur’an ve sünnete göre olmalıdır"

Müslüman’ın eyleminin de söyleminin de İslam'a göre olması gerektiğini vurgulayan Göral, şöyle konuştu:

“Peygamber efendimiz vefatından önce Veda Hutbesi'nde ‘Ben sizlere iki şey bırakıyorum. Biri benim sünnetim diğeri Allah'ın kitabı olan Kur’an-ı Kerim’dir’ bizim çizgimiz bu. Biz peygamber efendimizin sünnetinden, O’nun hadislerinden göstermiş olduğu yoldan ve Allah'ın kitabı olan Kur’an-ı Kerim’den ayrılamayız. Bizim çizgimiz, prensiplerimiz bunlara göre olmalıdır. Bunların dışına çıktığımız zaman biz İslam’ın dışına çıkmış oluruz. Bütün söylemler ve eylemler yanlış olur. Müslüman’ın eylemi de söylemi de İslam'a göre, Kur’an ve sünnete göre olmalıdır. Bunu bu şekilde görmek gerekiyor. Suudi hükümeti özellikle de bu son günlerde tamamıyla Amerika'nın güdümüne girmiş durumdadır. Bu söylem Suudi hükümetinin söylemi değildir. Bu resmen Amerika'nın ağzıyla sarf etmiş oldukları bir söylemdir.”

Ortadoğu'daki kan ve gözyaşının sebebi Siyonist işgalcidir

Göral, “Aynı şekilde Suudi hükümetinin bu söyleminden sonra İsrail onlara yeşil ışık yakıyor. Çünkü bu tam da İsrail'in istediği bir durumdur. Şu anda İsrail'in korkusu diğer İslam ülkelerinin birlik olması ve kendisini yok etmesidir. İsrail bunu hiçbir zaman istemediği için sürekli İslam coğrafyasında, özellikle Ortadoğu coğrafyasında kan ve gözyaşının olmasının en büyük sebeplerindendir.” diye konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.