Güney Sudan'da silahlı çatışmalar nedeniyle 445 binden fazla kişi yerinden edildi
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Güney Sudan'daki çatışmanın etkileri, Sudan'daki çatışmanın sonuçları, tekrarlayan toplumlar arası şiddet ve büyük sellerin birleşimiyle 2025 yılında toplulukların harap olduğunu söyledi.
Kızılhaç, yardım fonlarının hızla azalması ve temel hizmetlerin tükenme noktasına gelmesiyle ailelerin giderek artan zorluklar ve belirsizliklerle karşı karşıya kaldığını söyledi.
Yardım kuruluşu, çatışmanın tüm taraflarını, yetkilileri ve bağışçıları önümüzdeki aylarda bir felaketin önlenmesi için harekete geçmeye çağırdı.
Kızılhaç'ın Güney Sudan'daki heyetine başkanlık eden Florence Gillette, çatışma kaynaklı düşmanlıkların 10 eyaletten 7'sini etkilediğini, neredeyse tüm eyaletlerde toplumlar arası şiddetin yaşandığını söyledi.
Gillette, "Toplumların yıllardır süren krizden kurtulabilmesi için bu döngünün sona ermesi gerekiyor. İklim değişikliğinin etkisiyle bu durum daha da ağırlaşıyor; 300 bini yerinden edilmiş olmak üzere 900 binden fazla insan etkileniyor." diye ekledi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.