"Günlük hayatta suç olabilecek konular sosyal medyada da suç sayılmaktadır"

"Günlük hayatta suç olabilecek konular sosyal medyada da suç sayılmaktadır"
Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik "medya ve insan" ile "sosyal medya" konulu seminerler verildi.

Adıyaman'da öğrencilere yönelik seminerlerde, günlük hayatta suç olabilecek bütün konuların sosyal medyada da suç sayıldığı belirtildi.

Kahta Kültür Merkezi ve Borsa İstanbul Anadolu Lisesinin konferans salonunda düzenlenen seminerler, 2 gün boyunca toplam 6 oturum şeklinde gerçekleşti.

Yaklaşık bin 700 öğrencinin katıldığı seminerlerde Yapımcı Murat Zornacı ve Sosyal Medya Uzmanı Murat Ermiş bilgilendirmelerde bulundu.

Medyanın yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü büyük güç olduğunu belirten Zurnacı, "Görsel medyada olaylar çok farklı bir şekilde sunulabiliyor. İzlediğimiz film, klip, birçok görselde gizlenen birçok mesaj var. Bu mesajlar; dini sembol, cinsel içerik, insanları dinden uzaklaştıran görseller ve reklam gibi mesajlar olabiliyor. Bu yöntemlerle bilinçaltımıza istenmeyen şeyler yerleştiriliyor." dedi.

"Günlük hayatta suç olabilecek tüm konular sosyal medyada da suç sayılmaktadır"

Sosyal medyaya tek başına yararlı veya zararlı denemeyeceğini dile getiren Ermiş, "Kullanım şeklimize göre yararlı ya da zararlı hale gelir. Günlük hayatımızda her alana girmiş durumda. Sosyal medyadan uzak yaşama şansımız yok. Sosyal medya devrimini kaçırmamalıyız. Aynı anda milyonlarca kişiye ulaşma fırsatını verebiliyor. Sosyal medyayı kullanırken suç olabilecek paylaşımlardan uzak durmak gerekir. Günlük hayatta suç olabilecek tüm konular sosyal medyada da suç sayılmaktadır. Yapılan her paylaşımdan sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak istedik"

Seminere katılan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ise "Günümüzde önemli bir yere sahip medya ve sosyal medya konularında düzenlemiş olduğumuz bu seminerler ile öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmak istedik. Öğrencilerimiz, televizyon ve internette yoğun bir görsel medya ile karşılaşmaktadır. Öğrencilerimizi bu medya ve sosyal medyadan uzak tutma şansımız olmadığı gibi mahrum bırakmanın ya da yasaklamanın faydası da olmayacaktır. Bu nedenle çocuklarımızı bu konularda bilgilendirmek daha doğru olacaktır. Özellikle teknoloji ve sosyal medya bağımlılığından korumak için bu tür eğitimlerin verilmesi önem arz etmektedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.