Gürcistan'dan AGİT'e protesto notası

Gürcistan'dan AGİT'e protesto notası
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen'in Gürcistan ziyaretiyle esnasında hükümet karşıtı eylemcilere destek mesajı yayımlaması sebebiyle bağlantılı olarak AGİT'e bir protesto notası gönderdi.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, AGİT Başkanı'nın eylemlerinin örgüt çerçevesindeki iş birliği ruhuna aykırı olduğu ve başkanlık yetkisinin kötüye kullanılması olarak değerlendirilebileceği belirtilerek AGİT'e bir protesto notası gönderildi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı, 14 Ekim’deki Gürcistan ziyareti sırasında Tiflis şehir merkezindeki Rustaveli Bulvarı’nda düzenlenen protesto eylemini ziyaret ederek katılımcılara destek vermişti.

Eyleme gitmeden önce Valtonen, Gürcistan Dışişleri Bakanı Maka Boçorişvili ile görüşmüştü.

Başbakan İrakli Kohahidze ile de 15 Ekim sabahı için görüşmesi planlanan Valtonen'in yasa dışı eyleme katılması ve yanlış beyanlarda bulunması nedeniyle bu görüşmesi iptal edilmişti.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından AGİT Sekretaryası’na gönderilen notada, Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen’in Gürcistan’a yaptığı resmi ziyaretin programında yer almamasına rağmen, küçük bir hükümet karşıtı aktivist grubun düzenlediği sokak gösterisine katıldığı ve Gürcistan’daki durum hakkında uluslararası toplumu yanıltmaya yönelik bir açıklama yaptığı kaydedildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.