22 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C
  • İzmir22°C
  • Antalya23°C

GUTERRES, İRAN KONSOLOSLUĞUNA YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, işgalci Siyonistlerin Şam’daki İran'ın büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına düzenlenen ölümcül saldırıyı kınadı.

Guterres, İran konsolosluğuna yönelik saldırıyı kınadı

02 Nisan 2024 Salı 21:45

BM Sözcülük Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Guterres, diplomatik ve konsolosluk tesislerinin dokunulmaz olduğunu vurguladı.

Bu yerlerin, aynı zamanda uluslararası hukuk uyarınca diplomatik personelin de korunması gerektiğini belirten Guterres, tüm taraflara hukuka uyma zorunluluğunu hatırlattı.

Sivil ve sivil altyapılara yönelik saldırıların önlenmesi gerektiğini söyleyen Guterres, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Yanlış hesapların bölgede zor durumda olan sivillere çok daha fazla zarar vereceği konusunda uyaran Guterres, İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına dün düzenlenen hava saldırısını kınadı.

İşgal rejime ait uçaklar dün, Şam’daki İran’ın büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına saldırmış, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan ikisi general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda ayrıca 6 Suriyeli de hayatını kaybetmişti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.