HAMAS: Gazze’de çocuk ölümleri kuşatma ve yeniden inşanın engellenmesinin sonucudur
Kasım, Gazze’de çocukların şehit olmaya devam ettiğini belirterek, son olarak Han Yunus’ta bir aylık bebeğin şiddetli soğuk nedeniyle şehit olduğunu açıkladı.
Kasım, “Gazze’de çocukların şehit olmaya devam etmesi, son olarak Han Yunus’ta bir çocuğun şiddetli soğuk nedeniyle, çadırlarda kalmaları ve uygun barınmanın olmaması yüzünden şehit olması, işgalin Gazze’ye yönelik kuşatmayı sürdürmesi ve siyonist soykırım savaşının ardından yeniden inşayı engellemesiyle işlenen açık bir suçtur.” dedi.
“Geçici konutların sağlanması ve yeniden inşanın başlatılması yönündeki tüm çağrıların, bombardıman ve ateş altında şehit olan Gazze çocuklarını kurtarmak için dünyayı harekete geçirmemesi üzücüdür.” diyen Kasım, “Felaketin daha da derinleşmesi ve barınma ile ısınma imkânlarının yokluğu nedeniyle toplu ölümlerin yaşanmaması için, uluslararası toplumu Gazze’ye yardım konusunda ciddi ve gerçek bir adım atmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.