08 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C
  • İzmir25°C
  • Antalya20°C

HAMAS KAYNAKLARI: PARİS TOPLANTISINA HENÜZ CEVAP VERMEDİK

İslami direniş hareketi HAMAS'tan resmi bir kaynak, hareketin Paris toplantılarından aldığı çerçeve öneriye ilişkin yanıtını sunmadığını bildirdi.

HAMAS kaynakları: Paris toplantısına henüz cevap vermedik

04 Şubat 2024 Pazar 23:52

HAMAS'tan resmi bir kaynak, Filistin medyasından Şehab Haber Ajansı'na, hareketin Paris toplantılarına ilişkin bir yanıt verdiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Paris toplantısında harekete sunulan öneriye ilişkin; saldırganlığın durdurulması, yeniden imar ve esirlerin serbest bırakılması konusunda Filistin halkının çıkarlarını gözetecek şekilde İslami ve ulusal gruplarla istişarelerinin sürdüğünü ifade eden HAMAS yetkilisi, konuyla ilgili yakında bir yanıt vereceklerini kaydetti.

Yetkili, medyayı dikkatli olmaya ve Filistin sokaklarını karıştırmayı amaçlayan işgal medyasının tuzağına düşmemeye çağırdı.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de geçen salı günü yaptığı açıklamada, Paris toplantısına ilişkin sunulan öneriyi aldıklarını ve bunu halen değerlendirme aşamasında olduklarını ifade ederek, önceliklerinin Gazze'ye saldırıların tamamen durması ve işgal kuvvetlerini tamamen çekilmesi olduğunu vurgulamıştı.  (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.