17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • İzmir17°C
  • Antalya16°C

HAMAS'IN SİYASİ BÜRO ÜYELERİNDEN AHMED EL-KURD VEFAT ETTİ

Hamas'ın Siyasi Büro üyesi ve Filistin davasının önde gelen isimlerinden 71 yaşındaki Ahmed El-Kurd, dün gece saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Hamas'ın Siyasi Büro üyelerinden Ahmed El-Kurd vefat etti

10 Mayıs 2020 Pazar 13:42

Gündüz uzun süren hayır çalışmalarının ardından evinde ibadete çekildiği bir sırada, teravih namazı kılarken geçirdiği şiddetli kalp krizi nedeniyle inme geçiren Ahmed El-Kurd'un hayatını kaybettiği belirtildi.

Sosyal İşler Bakanlığı da yapmış olan Ahmed El-Kurd, özellikle insani yardım ve hayır çalışmalarıyla öne çıkan bir kişilikti. Gazze'deki İslami yardım kuruluşlarından olan Cemiyetu's-Salahi'l-İslamiye'nin başkanlığını yürüttü.

2005 yılında Deyru'l-Belah Belediye Başkanlığına seçilen Ahmed El-Kurd, ailesinin, 1948 işgalinden sonra Gazze'ye göç etmesinden sonra dünyaya gelmişti.

Ahmed El-Kurd'un cenazesi büyük bir katılımla bugün defnedildi

Ahmed El-Kurd'un cenaze namazı, bugün, Deyru'l-Belah'ta, geniş bir arazi üzerinde kılındı. Büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze namazının ardından El-Kurd'un naaşı Deyru'l-Belah Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze namazına Filistin'deki siyasi liderlerden ve hükümet yetkililerinden birçok kişi katıldı.

Cenaze töreninde yapılan konuşmalarda El-Kurd'un bütün hayatı boyunca Filistin davasına büyük hizmetlerde bulunmuş önemli bir dava lideri ve hareket önderi olduğu dile getirildi. (İLKHA)

Hamas'ın Siyasi Büro üyelerinden Ahmed El-Kurd vefat etti

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.