28 Eylül 2024
  • İstanbul26°C
  • Ankara30°C
  • İzmir28°C
  • Antalya28°C

HAMAS'TAN NASRALLAH'IN ŞEHADETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA: DİRENİŞ, ASLA PES ETMEYECEK VE TESLİM OLMAYACAKTIR

HAMAS, Lübnan'daki Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın şehadetine ilişkin, "Bu kanlar, Gazze’nin şehit kervanları ile birliktelik kuracak ve direnişimizin yolunu aydınlatacaktır; direniş, asla pes etmeyecek ve teslim olmayacaktır." dedi.

HAMAS'tan Nasrallah'ın şehadetine ilişkin açıklama: Direniş, asla pes etmeyecek ve teslim olmayacaktır

28 Eylül 2024 Cumartesi 15:28

HAMAS, Nasrallah'ın işgal saldırısında şehit olmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "İnananlardan, Allah'a verdiği ahdi yerine getiren adamlar vardır. Kimi, bu uğurda canını vermiş, kimi de beklemektedir. Ahdîlerini hiç değiştirmemişlerdir." ayetine atıfta bulundu.

Hareket, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"HAMAS, Filistin halkına, Arap ve İslam âlemine ve dünya üzerindeki özgür insanlara, Hizbullah Genel Sekreteri Sayın Hasan Nasrallah’ın ve onunla birlikte bir grup şehit liderin, Aksa Tufanı mücadelesinde ve Kudüs yolunda şehit düşmesi dolayısıyla başsağlığı diler.

Kardeş Lübnan halkına, Hizbullah ve İslami Direniş mensuplarına içten taziyelerimizi, dayanışmamızı sunuyoruz.

Bu barbar siyonist saldırıyı ve Beyrut’un güneyindeki yerleşim binalarına yönelik saldırıları en güçlü kelimelerle kınadığımızı ifade ediyoruz. Bu saldırı, korkak bir terör eylemi ve bir katliamdır. Bu durum, işgalcinin kanlı ve vahşi yüzünü yeniden gösteriyor ve uluslararası tüm değerler ve normlar ile anlaşmaların hiçe sayıldığını, açıkça uluslararası güvenlik ve barışı tehdit ettiğini ortaya koyuyor; tüm bunlar uluslararası sessizlik, acizlik ve ihanet altında gerçekleşmektedir.

Sayın Hasan Nasrallah ve kardeşlerinin kaybını derin bir sabır ve metanetle karşılıyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için verdiği büyük mücadeleleri, Filistin halkı ve direnişine verdiği destek ile onurlu duruşlarını, Aksa Tufanı sırasında halkımıza ve direnişimize verdiği kahraman desteği her zaman hatırlayacağız. Tüm fedakarlıklara ve zorluklara rağmen, şehit olarak bu yolda ilerleyişini sürdürdü.

Siyonist işgalin bu iğrenç suçun ve sonuçlarının tamamından sorumlu olduğunu vurguluyoruz. Aynı zamanda, Amerikan yönetiminin de bu işgali siyasi, diplomatik, askeri, güvenlik ve istihbari olarak desteklemekten dolayı sorumluluk taşıdığını belirtmekteyiz. Bu yönetimin, siyonist terörü artan şekilde kınayıp durdurmadığı ve bu suçları durdurma konusunda sessiz kaldığı da anlaşılmalıdır.

HAMAS olarak, bu siyonist katliam karşısında, Hizbullah ve İslami Direniş ile yan yana durma kararlılığımızı yeniliyoruz. Kudüs ve haklarımız için, özgürlük ve bağımsızlık arayışında Aksa Tufanı mücadelesinde, Filistin halkının ve direnişinin yanındayız.

Bu temiz kanlar, Aksa Tufanı çevresinde halkımıza ve direnişimize destek vermek için akıtılmıştır. Bu kanlar, Gazze’nin şehit kervanları ile birliktelik kuracak ve direnişimizin yolunu aydınlatacaktır; direniş, asla pes etmeyecek ve teslim olmayacaktır.

Tarih, siyonist düşmana direnmenin her zaman yeni bir liderler neslinin, bu yolda daha güçlü, daha kararlı ortaya çıkacağını göstermiştir. Bu nesil, işgali ve bu düşmanı topraklarımızdan kovana kadar mücadele edecektir." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.