"Hanuka" bahanesiyle 8 gün boyunca Mescid-i Aksa'ya baskın hazırlığı

"Hanuka" bahanesiyle 8 gün boyunca Mescid-i Aksa'ya baskın hazırlığı
Kudüs Valiliği, pazar günü başlayacak ve sekiz gün sürecek "Hanuka" döneminde Mescid-i Aksa'ya yönelik yoğun bir siyonist saldırı planlandığını açıkladı. Uyarılar, işgalci grupların kutsal mekâna karşı yeni provokasyonlara, baskınlara ve ağır ihlallere hazırlandığını gösteriyor.

Kudüs Valiliği, siyonist Yahudi grupların pazar günü itibarıyla başlatmayı planladığı ve sekiz gün boyunca sürecek olan yeni bir saldırı dalgasına karşı uyarıda bulundu.

Valilik açıklamasına göre, sözde "Hanuka" adı verilen bayram, bu yıl Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların zirve noktası olarak kullanılacak ve işgalci siyonistler kutsal mekâna her zamankinden daha yoğun şekilde yüklenmeyi amaçlıyor.

Açıklamada, bu dönemin "yılın son büyük saldırı sezonu" olarak görüldüğü, siyonist grupların Aksa'ya toplu halde baskın düzenlemeye hazırlandığı ve işgal polisinin de bu provokasyonlara tam koruma sağlayacağı belirtildi. Kudüs makamları, bu durumun kutsal mekânda ciddi gerilimlere yol açabileceğini vurgulayarak Müslümanlara ait kutsiyetin sistematik biçimde hedef alınacağına dikkat çekti.

Valilik, siyonist rejimin yıllardır Mescid-i Aksa'yı fiilî bir bölünme sürecine sürüklemeye çalıştığını, Hanuka döneminin ise bu politikayı ilerletmek için özellikle istismar edildiğini kaydetti. Siyonist gruplar, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da avluda Talmudik ritüeller gerçekleştirmeyi, Aksa çevresinde provokatif yürüyüşler düzenlemeyi ve Müslümanların ibadet özgürlüğünü kısıtlamayı planlıyor.

Yetkililer, bu yoğun saldırı takviminin yeni ihlaller, tutuklamalar, ibadet kısıtlamaları ve Mescid-i Aksa'nın tarihi dokusuna yönelik tehditleri artırabileceği konusunda uyardı.

Kudüs Valiliği, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları ve uluslararası kurumları işgal altındaki Kudüs'te yaşanabilecek tehlikeli tırmanışa karşı sorumluluk almaya çağırırken, siyonist rejimin kutsal mekânlara yönelik sistematik saldırılarının bölgeyi yeni bir gerilim döngüsüne sürükleyebileceğini hatırlattı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.