11 Ekim 2024
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C
  • İzmir30°C
  • Antalya27°C

HER YIL BÜYÜK KATILIMLA DÜZENLENEN UMRE ÖDÜLLÜ SİYER YARIŞMASININ KAYITLARI BAŞLADI

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde yüzbinlerce kişinin katılımıyla düzenlenen 'Siyer Yarışması'nın bu yıl 9 Şubat 2025 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Her yıl büyük katılımla düzenlenen umre ödüllü Siyer Yarışmasının kayıtları başladı

11 Ekim 2024 Cuma 13:17

 

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek yarışmada dereceye girenlere umre ile pek çok ödül verileceği ifade edilirken, yarışmanın başvuru işlemlerinin 11 Ekim ile 17 Ocak 2025 tarihleri arasında Peygamber Sevdalılarının web sitesi üzerinden yapılacağı belirtildi.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 9 Şubat 2025 tarihinde düzenlenecek Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, tüm halkı startını verdikleri yarışmaya katılım göstermeye davet etti.

"Bize düşen yeryüzünü tekrar İslam'ın güneşiyle aydınlatmaktır"

Şimşek, "Bizleri, alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygambere ümmet kılan Allah'a hamd olsun. O Peygamber ki ahlakın, erdemin, her türlü güzel vasfın zirvesini kendinde taşıyan, ümmetine karşı pek şefkatli ve merhametli olandır. O şanlı Peygamberin örnekliği terk edildiğinden beri dünya nice buhranlar yaşadı, nice toplumlar maddi manevi çöküşler yaşadı. Yeryüzünün halifesi olarak yaratılan insan, yeryüzünü fesada uğrattı. Güçlüler zayıfı ezdi, hak ve adalet kayboldu. Kin, nefret ve düşmanlıklar yeryüzünde hâkim oldu. Bu olumsuzluklara rağmen bize düşen, hakkıyla O'na iman edip yeryüzünü tekrar İslam’ın güneşiyle aydınlatmak, hak ve adaleti hâkim kılmak çabası içinde olmaktır." dedi.

"Kurtuluşumuzun reçetesi O'ndadır"

Hiç şüphesiz hak ve adalet rehberinin Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) olduğunu ifade eden Şimşek, "Yeryüzü Şeriat-ı Muhammed’i güneşi ile aydınlanır, insanlık ancak bu vesileyle huzur ve güvene kavuşur. Bizler Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak biliyoruz ki problemlerimizin en güzel ve doğru çözümü, kurtuluşumuzun reçetesi O'ndadır. O halde tüm insanlığa bu reçeteyi sunmak için gayret etmeyi boynumuzun borcu olarak görüyor ve kendimizi insanlık için sorumlu addediyoruz. Bu sorumluluk gereğince Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak birçok çalışma ve etkinliğin yanı sıra, her yıl Türkiye Geneli Ödüllü Siyer Yarışması düzenlemekteyiz. 9 Şubat 2025 Pazar günü 14’üncüsünü gerçekleştireceğimiz bu anlamlı yarışmaya katılmaya tüm halkımızı davet ediyoruz." diye konuştu.

"Taptaze dimağlara Peygamber sevgisini aşılamak istiyoruz"

"İnanıyoruz ki benzer çabalar çoğaldıkça meyvesini verecek ve insanlık, dalaletin karanlıklarından imanın nuruna kavuşacaktır" diyen Şimşek, şöyle devam etti:

"Gayemiz; 'Andolsun ki Allah'ın Resulünde, sizin için uyulacak en güzel bir örnek var.' (Ahzab/21) ayetinde ifade edildiği gibi O’ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır. 'Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat etmektedirler. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin ve içtenlikle selam verin.' (Ahzab/56) ayetinin gereği olarak yarışma kitabımız okundukça Peygamberin salat ve selamlarla anılmasıdır. Taptaze dimağlara Peygamber sevgisini aşılamak ve O’nun en büyük önder olduğunu ve model alınması gereken en seçkin zat olduğunu işlemektir. O’nu tanıyanların daha iyi tanımasına, O’na bağlı olanların muhabbet ve bağlılığının daha da artmasına vesile olmaktır. Düzenlenecek olan bu anlamlı ve güzel yarışmanın hayırlara vesile olmasını ve bu etkinliğe katkı sunan herkesten yüce Rabbimizin razı olmasını diliyoruz."

Yarışma kategorileri ve sorumlu kitaplar:

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışmasının kategorileri ve sorumlu kitaplar hakkında da bilgi paylaşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Fevzi Aydın, şunları söyledi:

"Birinci kategori: 4. ve 5.sınıf öğrencileri. 2'nci kategori: 6.-7. ve 8. sınıf öğrencileri. 3'üncü kategori: Lise öğrencileri 9.- 10. - 11. ve 12.sınıf ile örgün eğitimde okumayıp 2009 ve sonrası doğumlu olanlar. 4'üncü kategori: Diğer (belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar.)

Yarışma Kitapları: Birinci ve 2'nci kategori: Yazar Feyzullah Zerey’in Dua Yayıncılıktan “En Mükemmel Rehber Hz. Muhammed (Sav)” adlı eser. 3. ve 4'üncü kategori: İdev’in (İdeal Eğitim Vakfı Eğitim Komisyonu) Dua Yayıncılıktan “Beşir ve Nezir Hz. Muhammed (Aleyhisselam)” adlı eser olacaktır."

Başvuru koşulları ve genel bilgiler:

Yarışmanın başvuru işlemlerinin 11 Ekim ile 17 Ocak 2025 tarihleri arasında www.peygambersevdalilari.com web sitesi üzerinden yapılacağını ifade eden Aydın, "Yarışmanın yapılacağı yerler ve yarışma tarihi-saati: Yarışma, Peygamber Sevdalıları Vakfınca belirlenen www.peygambersevdalilari.com web sayfasında yayınlanacak olan yarışma merkezlerinde 9 Şubat 2025/Pazar 11.00-12.30 saatleri arasında tek oturumda aynı anda yapılacaktır.

Yarışmada A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü vardır. Kitapçıklarda birinci ve 2'nci kategoride 60 soru ve 90 dakika cevaplama süresi, 3'üncü ve 4'üncü kategoride 75 soru ve 90 dakika cevaplama süresi olup, puanlama 100 üzerinden değerlendirilecektir. Yarışma süresi bütün kategoriler için aynıdır." dedi.

Yarışmanın ödülleri:

Tüm ödüllerin Türkiye geneli dağıtılacağını aktaran Aydın, "Birinci kategoride: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, akıllı bilekli saat gibi toplamda 400 ödül. 2'nci kategoride: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 600 ödül. 3'üncü kategoride: Dizüstü bilgisayar, çeyrek altın, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 150 ödül. 4'üncü kategoride: Dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın ve kol saati gibi toplamda 150 ödül olacaktır. Yukarıdaki ödüller haricinde 5 de umre ödülü olacaktır. Bunlardan 3'üncü kategoride lise, 2 ve 4'üncü kategoride yetişkinler 3 umre ödülü olacaktır. Yine yukarıdaki ödüller haricinde 16 adet çeyrek altın ödülü olacaktır. Bu ödüller şu şekilde dağıtılacaktır: Yarışma komisyonu elektronik ortamda her kategori için yarışmaya katılanlar arasından 4 kura çekecek ve her kategoriden 4 kişiye çeyrek altın ödülü verilecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.