30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara24°C
  • İzmir26°C
  • Antalya28°C

HIRSIZLIK SUÇUNDAN YAKALANAN 6 KİŞİNDEN 5'İ SERBEST BIRAKILDI

​Muş'ta oto hırsızlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 5'i savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Hırsızlık suçundan yakalanan 6 kişinden 5'i serbest bırakıldı

29 Eylül 2017 Cuma 13:15

​Muş'ta oto hırsızlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 6 kişiden 5'i savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, 21 Eylül'de Muş'un Kültür Mahallesinde bir minibüsün camını kırarak içerisinden anahtar ve dolmuş kartı çalan 2 şüphelinin yakalandığını, çalınan malzemelerin araç sahibine teslim edildiği şüphelilerin savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.  

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "22 Eylül 2017 günü Hürriyet Mahallesinde araç içerisinden 13 bin TL değerindeki 2 adet profesyonel fotoğraf makinesi ve makinelere ait lensler, bir adet aksiyon kamerası, bir adet harici disk, bir adet powerbank ve bir adet el fenerinin bulunduğu çantayı çalan 2 kardeş, yapılan çalışmalar sonucunda çaldıkları malzemelerle yakalanmışlar ve ele geçen malzemeler sahibine teslim edilmiştir. Şüpheli şahıslar yaşlarının küçük olması nedeni ile Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest kalmışlardır.

23 Eylül 2017 günü Sunay Mahallesinde bir aracın camını kırarak valiz içerisinde toplam 5 bin 500 TL değerinde 3 adet plastik kap ve kumaşa sarılı 282 adet farklı renklerde tesbih çalan iki kişi de çaldıkları malzemelerle ile yakalanmıştır. Şüphelilerden biri Cumhuriyet Başsavcılığında alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmış, diğer şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."

Son 3 gün içerisinde meydana gelen otodan hırsızlık olaylarıyla ilgili toplam 6 kişi yakalanmış, 5’i Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli işlemler yapıldıktan sonra serbest kalırken, bir şüpheli ise tutuklanarak cezaevine teslim edildiği kaydedildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.