21 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara25°C
  • İzmir27°C
  • Antalya25°C

HİZBULLAH, KOMUTANLAR İBRAHİM AKİL İLE AHMED VEHBİ'NİN ŞEHİT EDİLDİĞİNİ DUYURDU

Hizbullah, Beyrut’un güney banliyölerine yönelik işgalci rejmin saldırganlığı sonucunda direniş liderlerinden İbrahim Akil (Hac Abdülkadir) ile Ahmed Vehbi'nin şehit edildiğini duyurdu.

Hizbullah, komutanlar İbrahim Akil ile Ahmed Vehbi'nin şehit edildiğini duyurdu

21 Eylül 2024 Cumartesi 10:26

Hizbullah yaptığı açıklamada, “Bugün direniş, tüm gurur ve onuruyla, büyük liderlerinden biri olan Hac İbrahim Akil’i Kudüs yolunda şehit olarak sunuyor ve saf ruhuna, hedeflerine, umutlarına ve zafere giden yola sadık kalacağına söz veriyor.” dedi.

Açıklamada, Kudüs’ün her zaman şehidin kalbinde, aklında ve düşüncesinde olduğu ve mescidinde namaz kılmayı daima hayal ettiği belirtildi.

Açıklamada, büyük lider “Hacı Abdülkadir”in fedakarlıklar, riskler, zorluklar, başarılar ve zaferlerle dolu bir hayatın ardından büyük şehit liderler kafilesine katıldığı belirtildi.

Akil, Hizbullah'ın 7 Ekim'deki işgal saldırısı sırasında Gazze Şeridi'ne destek cephesi açmasından bu yana Fuad Şükr'den sonra Beyrut'un güney bölgesinde siyonist rejim tarafından katledilen ikinci üst düzey Hizbullah yetkilisi oldu.

Hizbullah, Ahmed Vehbi'nin şehadetine ilişkin yaptığı açıklamada ise onun direnişin insan kaynaklarının geliştirilmesinde kilit bir rol oynadığını ve 2024 yılı başına kadar Rıdvan Gücü'nden sorumlu olduğunu, komutan Hacı Visam el-Tavil'in şehit edilmesinin ardından birliğin başına döndüğünü bildirdi.

Cuma akşamı Lübnan Sağlık Bakanlığı, işgalin Beyrut'un güney banliyösüne düzenlediği baskında 14 vatandaşın şehit olduğunu bildirdi. Hizbullah da Akil ile Vehbi'nin yanı sıra saldırıda 14 mensubunun şehit olduğunu doğruladı.

Bakanlık, kurtarma ekiplerinin baskın alanındaki enkaz altında daha fazla şehidin bulunmasını beklediklerini açıkladı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.