18 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara7°C
  • İzmir15°C
  • Antalya19°C

HİZBULLAH: YİĞİT LİDER YAHYA SİNVAR EN YÜCE MAKAM OLAN ŞEHİTLİK MERTEBESİNE ULAŞMIŞTIR

Lübnan Hizbullahı tarafından yapılan açıklamada, "Aksa Tufanının lideri ve HAMAS Siyasi Büro Başkanı, şehit kardeşimiz Yahya Sinvar’ın şehadeti dolayısıyla en derin taziyelerimizi sunuyoruz. " denildi.

Hizbullah: Yiğit lider Yahya Sinvar en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır

18 Ekim 2024 Cuma 17:27

Büyük komutan Yahya Sinvar, siyonist düşmanla sıfır mesafeden girdiği çatışmada, üzerinde hücum yeleğiyle son nefesine kadar kahramanca çatışarak şehid oldu.

Lübnan Hizbullah'ı tarafından Şehid Yahya Sinvar için yayımlanan taziye mesajında, şu ifadelere yer verildi: 

"Filistinli direnişçi ve mazlum halka, İslami Direniş Hareketi (HAMAS) mensubu kardeşlerimize, Arap ve İslam ümmetine, dünya genelindeki tüm direnişçi ve özgür insanlara, "Aksa Tufanının lideri ve HAMAS Siyasi Büro Başkanı, şehit kardeşimiz Yahya Sinvar’ın şehadeti dolayısıyla en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Özellikle onun fedakâr ailesine başsağlığı diler, Allah’tan sabır, metanet ve ahirette en güzel mükâfatları niyaz ederiz.

Şehit lider Yahya Sinvar, direniş ve fedakârlık yolunda büyük bir misyon üstlenerek, İsmail Heniyye ’den liderlik meşalesini devralmış, kahraman mücahitlerle birlikte direnişin ve mücadelenin yolunda yürümeye devam etmiştir. Amerikan projesine ve siyonist işgale karşı duran bu yiğit lider, kanını bu uğurda feda etmiş ve en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Hizbullah liderliği olarak, Lübnan’daki halkımızın işgalci siyonist rejimin acımasız saldırısına karşı direndiği bu süreçte, Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha teyit ediyoruz. Allah’ın vaadine, mümin kullarına zafer vereceğine, onlara onur ve özgürlük bahşedeceğine olan inancımız tamdır. Yüce Allah’tan aziz şehidimizi rahmetiyle kuşatmasını ve direnişçilerin kalplerine sabır ihsan etmesini diliyoruz." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.