08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir25°C
  • Antalya26°C

HÜDA PAR 5. OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ BAŞLADI

HÜDA PAR’ın "Adil Sistem Hakça Paylaşım" sloganıyla Ankara'da düzenlediği 5’inci Olağan Büyük Kongresi büyük bir coşkuyla başladı.

HÜDA PAR 5. Olağan Büyük Kongresi başladı

07 Temmuz 2024 Pazar 11:19

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede oy kullanabilecek 952 delege bulunuyor. Kongrenin yapılacağı salona sabahın erken saatlerinden itibaren gelen delegeler ve partililer salondaki yerini aldı.

Binlerce partililerin coşkulu sloganlar attığı salonda; yeşil, sarı ve beyaz renklerden oluşan parti bayraklarıyla süslenirken salonda Kürtçe, Türkçe "Önce İnsan Öncelik Adalet", "Pêşî Însan Pêşanî Edalet", "Adil Sistem Hakça Paylaşım", "Sîstema Adıl Parvekırına Bı Heqî", "İstikamet Üzerine Emin Adımlarla", "Güçlü Aile, Ahlaklı Nesil, Temiz Toplum" ve "Da'wame Edalet, Bıratîye, Aşîtîye" yazılı afişler asılırken, ayrıca 6-8 Ekim Şehitleri de unutulmadı. 6-8 Ekim 2014 yılında gerçekleştirilen saldırılarda HDP/PKK'liler tarafından katledilen şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarının da kongre salonunda asıldığı görüldü.

Kongre salonuna ayrıca Şehid Şeyh Saidî Palevî, Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi, Mehmet Akif Ersoy ve Şehid Ali Şükrü Bey'in posterleri de asıldı.

Kongreye, kanaat önderi, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Kongrenin yapıldığı salonda kadın delegeler için ayrı bir yer tahsis edilirken kongreyi çok sayıda basın mensubu da takip ediyor.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve parti kurucuları, salona girişleri sırasında katılımcıları selamladı.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan ve Recep Fidancı'nın yaptığı HÜDA PAR 5'inci Olağan Büyük Kongresi saat 10.00'da Yasin Turna Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Program akışına göre Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra ses sanatçılarının seslendireceği marş ve ezgilerin ardından sinevizyon gösterimi yapılacak.

Açılış konuşmalarının ardından Divan Seçimi ile faaliyet ve mali raporunun okunmasıyla kongre devam edecek. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.