13 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Antalya26°C

HÜDA PAR GENÇLİK POLİTİKALARI BAŞKANI DİNÇ, ELÂZIĞ'DA GENÇLERLE BULUŞTU

HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından startı verilen "Gençlik Haftası" etkinlikleri tüm Türkiye'de "Gençlik ve Gazze: Değerlerimizle Yürüyoruz" temasıyla başladı.

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Dinç, Elâzığ'da gençlerle buluştu

13 Ekim 2024 Pazar 13:12

 

Panel, konferans, münazara, açık oturum, gençlik buluşmaları, film gösterimleri ve okuma programları gibi gençlere yönelik etkinliklerin yapılacağı "Gençlik Haftası"nın bu yılki ana temasını Aksa Tufanı oluşturuyor.

10 Ekim'den bu yana Elâzığ'da temaslarını sürdüren HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Elâzığ Huseynik Mesire Alanı'nda düzenlenen Gençlik Haftası etkinliklerine katıldı.

Cemaatle kılınan vakit namazıyla başlayan etkinlik, ikram edilen yemeklerin yenmesiyle devam etti.

Etkinlikte gençlere hitap eden Dinç, bu yılki tema çerçevesinde "Gazze ve Aksa Tufanı" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

"Nerede olursanız olun 'Gazze'de zulüm işleniyor' diye her yere duyurun"

Filistin'e dair yapılan her etkinliğin, her programın, her faaliyetin, oradaki mücahitlere moral verdiğini aktaran Dinç, "Her gün, her saatte kardeşlerimiz katlediliyor, soykırımdan geçiriliyor. Bir yıldan fazla oldu, tüm dünyanın gözleri önünde, tüm insanlığın gözleri önünde orada bir insanlık kıyımı gerçekleşiyor. Ancak halen bu soykırım durdurulmuş değil. Özellikle biz Gazzeli mücahitlerle, orada mücadele eden, orada haklı ve meşru olan bu davayı savunanlarla görüştüğümüz zaman, 'Bizden ne bekliyorsunuz?' diye sorduğumuzda şöyle söylüyorlar: 'Biz sizden her şeyden önce bizi unutmamanızı -Bizi asla unutmayın- sürekli gündemde tutmanızı, nerede olursanız olun 'Gazze'de zulüm işleniyor' diye her yere duyurun. Bunun için sessiz kalmayın" dediklerini aktardı.

HÜDA PAR gençlerinin yapmış olduğu basın açıklamalarının, Aksa Tufanı'nı anlatan pankartların asılmasının Gazzeli mücahitleri sevindirdiğini ve motive ettiğini onların dilinden aktaran Dinç, Allah için yapılan hiçbir şeyin boşa gitmediğini anlattı.

"Yeryüzünde siyonizm olduğu müddetçe hiç kimse özgür değildir"

Parti olarak duruşlarını, nerede durduklarını aktaran Dinç, "Nerede olursak olalım, o gün bugündür tüm programlarımızda, basın açıklamalarımızda, toplantılarımızda bizim birinci gündem maddemiz Gazze'dir. Bazıları söylüyor, 'Mesele Kudüs olunca bunlar yerinde durmuyorlar, hemen ortaya çıkıyorlar' el hak bu doğrudur, Kudüs davası bizim için çok önemlidir, çok kıymetlidir. Çünkü biz şuna inanıyoruz, yeryüzünde siyonizm olduğu müddetçe hiç kimse özgür değildir, herkes köledir ve onların emrinde çalışıyor. Biz insanlığın özgürlüğünü ancak bu siyonizmin yok olmasından, onların güçlerinin kırılmasından geçtiğine inanıyoruz." diye konuştu.   

"7 Ekim Aksa Tufanı'ndan sonra en çok kaybeden Batı olmuştur"

Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın (sözüm ona) dünyada bir hukuk var, uluslararası hukuk var, insan hakları var, kadın hakları var, çocuk hakları var… ama buna rağmen dünyanın gözleri önünde bu çocuklar katlediliyor. Bu çocuk hakları bildirgesini yayımlayanların hiçbir etkisi yok. Kadınlar katlediliyor, sivilller katlediliyor, BMGK bu konuda bir otorite ortaya koymuyor ya da koymak istemiyor. Bırakın otorite ortaya koymayı bizzat o çocukların, o kadınların katledilmesine destek veriyor. İşte Biden, onlara destek vermek için o hasta haliyle nefesini işgal topraklarında alıyor. Aslında 7 Ekim Aksa Tufanı'ndan sonra belki en çok kaybeden Batı olmuştur. Bugüne kadar aslında o kavramların hepsini kaybetti. Süslü kavramlarıyla, süslü insan hakları söylemleriyle bizi aldatmaya çalışıyorlardı ama bu süslü kavramların hepsi kaybetti. Artık insanlık bunu sorgulamaya başladı. Amerika'da üniversite okuyan gençler artık, 'Filistin'de çocuklar ölüyor' diyor ve okulundan da oluyorlar. Akademisyenler görevlerinden, unvanlarından da oluyorlar buna rağmen bu soykırıma sessiz kalmıyorlar ve insanlık sorgulamaya başladı. Ancak siyonizm, dünya ülkelerinin liderlerini esir almış, köle almış ve onların emrinde çalışıyorlar. Ama halklar bu konuda tepkilerini ortaya koyuyorlar."

"Gazze tıpkı bir röntgen cihazı gibi dünyanın röntgenini çekiyor"

Her ortamda, siyonistlerin tam karşısında durduklarını ve mazlumların yanında olduklarını dile getiren Dinç, "Biz gelsek kadınları özgürleştiririz, Afganistan'da kadınlar burka giyiyorlar, biz gelsek statülerini veririz, hak ettikleri değere ulaştırırız' diyen Batı, bugün bizzat -bırakın kadınlarımızın haklarını vermeyi- onları katlediyorlar. Biz görüyorduk ama bu defa dünya da gördü. 'Müslümanlar çocuklarını okula göndermiyorlar, Müslümanlar ilim düşmanıdırlar, Müslümanlar okul düşmanıdırlar' diyen Batı, bugün bizzat çocuklarımızı okulda katlediyor, okul bahçesinde katlediyor. İki gün önce 29 öğrenci bir okulda katledildi. Bu konuda sadece Gazze'de, Filistin'de siyonizme karşı bir mücadele verilmiyor, aslında dünyaya mesaj veriliyor. Gazze tıpkı bir röntgen cihazı gibi dünyanın röntgenini çekiyor. Müslüman ülkelerin de röntgenini çekiyor, halkların da röntgenini çekiyor, ülke idarecilerinin de röntgenini çekiyor ve onların tüm iç yüzlerini ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından oyun bölümüne geçilen etkinlikte; gençler voleybol, dart atma, halat çekme gibi çeşitli oyunlarla kaynaşırken zaman zaman Milletvekili Dinç de gençlere iştirak etti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.