HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır kuvvetlerinin saldırısında yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır kuvvetlerinin saldırısında yaralandı
Küresel Gazze Yürüyüşü kapsamında Mısır’da bulunan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, kolluk kuvvetlerinin, Gazze destekçilerine yönelik saldırısında başından yaralandı.

Gazze’de yaşanan katliama tepki göstermek ve Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye destek vermek amacıyla düzenlenen “Küresel Gazze Yürüyüşü”ne katılanlara yönelik Mısır güvenlik güçlerinin müdahaleleri sürüyor.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç de bu yürüyüş kapsamında Mısır’a gidenler arasında yer aldı. Ancak Mısır yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında atılan bir cisim sonucu Dinç, başından yaralandı.

Dünyanın dört bir yanından gelen Gazze destekçileri, Refah Sınır Kapısı’na ulaşmak için büyük zorluklarla mücadele ederken, Mısır yönetimi, girişleri engellemek adına çeşitli yöntemlere başvuruyor. Gazze destekçilerinin bazıları gözaltına alınıyor, pasaportlarına el konuluyor, hatta otel ve araçlarda dahi alıkonuluyor.

HÜDA PAR'dan açıklama

HÜDA PAR Genel Merkezi de Dinç'in durumuna ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Mısır'da, Refah Sınır Kapısı'nın açılması için düzenlenen Küresel Vicdan Yürüyüşü'ne katılan Mersin Milletvekilimiz Sayın Faruk Dinç, bir saldırı sonucunda yaralandı.

Milletvekilimiz Dinç'in sağlık durumu iyi ancak aktivistlere yönelik ciddi saldırılar endişe vericidir. Aralarında çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da bulunduğu aktivistlerin can güvenliği tehlike altındadır.

Mısır makamları derhal uyarılmalı ve saldırıların durdurulması için gerekli adımlar atılmalıdır.

TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan'ı acilen göreve davet ediyoruz."

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır kuvvetlerinin saldırısında yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır kuvvetlerinin saldırısında yaralandı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.