12 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara9°C
  • İzmir19°C
  • Antalya21°C

HUKUK FAKÜLTELERİNDE BAŞARI SIRALAMASI YÜKSELDİ

2022-YKS yerleştirmelerinde geçerli olmak üzere hukuk fakültelerine girişte aranan başarı sıralaması şartı 125 binden 100 bine yükseltildi.

Hukuk fakültelerinde başarı sıralaması yükseldi

16 Şubat 2021 Salı 11:36

YÖK Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"1-Yeni YÖK olarak, ülkemizdeki “hukuk eğitimine” ulaşma imkân ve seçeneklerini arttırmak için “sosyal adalet ve fırsat eşitliği” ilkeleri çerçevesinde çalışırken, eğitim öğretimde nitelik ve kalitenin düşmemesi, bilakis yükseltilmesi temel hedefimiz.

2- Hukuk fakültelerimizdeki eğitim ve öğretim programlarının niteliğini teminen; “Asgari Öğretim Üyesi Sayısı Şartı”, “Hukuk Meslekleri İcra Sınavı” ve “Başarı Sıralaması Şartı” gibi bir dizi tedbir aldık, almaya da devam ediyoruz.

3-Bu kapsamda son olarak “Adalet Bakanlığı’nın ilettiği talebi de dikkate alarak” hukuk fakültelerine yerleştirmedeki başarı sıralaması şartını “bu sene değil, önümüzdeki sene (2022-YKS) yerleştirmelerinde geçerli olmak üzere” 125.000’den 100.000’e yükseltme kararı aldık.

4-Bu değişikliğin, üniversite adaylarımız ile ailelerinin yapmış oldukları hazırlıklarının, idareye olan güveninin korunması ve de vakıf üniversitelerine planlamalarını daha rasyonel yapmaları için vakit tanınması açısından 2022-YKS itibariyle uygulamaya girmesini kararlaştırdık.

5-Yeni YÖK olarak, karar süreçlerinde tedriciliğe özel önem veriyoruz. Bu kapsamda almış olduğumuz bu yeni kararın ülkemizdeki hukuk eğitimi açısından hayırlara vesile olmasını temenni ederiz…" (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.