20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C
  • İzmir22°C
  • Antalya25°C

İHH: SİYONİSTLERİN ETKİ AJANLARININ PROPAGANDALARINA KANMAYIN! YARDIMLAR GAZZE'YE ULAŞIYOR

Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle yardımların Gazze'ye ulaşmadığına ilişkin algılarla ilgili konuşan İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin, siyonistlerin etki ajanlarının propagandasına kanılmamasını ve yardımların ulaştığını kaydetti.

İHH: Siyonistlerin etki ajanlarının propagandalarına kanmayın! Yardımlar Gazze'ye ulaşıyor

24 Ağustos 2024 Cumartesi 17:11

telefon üzerinden bize ulaşarak bağışlarını yapabilirler." ifadelerine yer verdi.

"6 Mayıs'tan sonra Refah Sınır Kapısından giriş yapamıyoruz alternatif yollar kullanıyoruz"

Şahin, "Türkiye'den aldığımız malzemeleri Mersin'den Ariş Limanına götürüyoruz. Ariş Limanından Refah Sınır Kapısına götürüyoruz. Mısır'dan satın alımlar yapıp Refah Sınır Kapısına oradan da Kerem Ebu Salim Sınır Kapısına gidiyor lanetli kavim malları kontrol ediyor. Onay verdikleri içeri giriyor Filistin Kızılay'ına teslim ediliyor. Filistin Kızılayı da İHH'nın kendi tırını verip dağıtımı yapıyor. 6 Mayıs'tan sonra Refah Sınır Kapısından giriş yapamıyoruz. Ürdün'den alım yapıyoruz. Ürdün Kızılay işbirliğiyle israili boydan boya geçerek Gazze'deki Erez Sınır Kapısına gidiyor ve oradan geçiyor. Başka daha zor olan yollar da var. Bazen Türkiye'den alıp Ürdün Akabe Limanına Ürdün'den israil içerisinden Gazze'ye geçirdiğimiz yardımlar var. Bu şekilde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.

"Müslümanlar israilin etki ajanlarının laflarına inanmasınlar"

Son olarak Şahin, "Müslümanlar israilin etki ajanlarının laflarına inanmasınlar. Türkiye'de güvenilir kurum çok. Bunu kabul edelim. Allah Resulü Aleyhissalatu Vesselam'ın bir Hadis-i Şerifini söylemiş olalım. 'Bazen şeytan size amellerinizi küçük değersiz veya büyük gösterir.' İkisi de tehlikelidir. 'Senin bu verdiğinden ne olacak' der. Mesela bir boykot ürünü 'bir tane almamak ne olacak' der. Burada günahı küçük gösteriyor. Ya da para verirsin ihtiyaç sahibinin başına kakarsın burada da ameli büyük gösteriyor. Dikkat etmeleri lazım. Büyük küçük yok. Allah Resulü Aleyhissalatu Vesselam 'Bir dirhem bin dirhemi geçti.' Bu ne demek birinin iki dirhemi vardı. Bir dirhem sadaka verdi. Yani malının yarısını verdi. Birinin çok fazla malı (yüz bin) var. O da bin verdi. Malının yüzde birini verdi. Allah bize gücümüzün yettiğinden sorar. Bunu unutmayalım küçüğüne büyüğüne bakmayalım. Boykot konusunda da küçüğüne büyüğüne bakmayalım. Elimizden geleni ardına koymayalım. Bilemeyiz ki belki bu ahirette bizi öne geçirecek bir amel olacak ki öyle de ümit ediyoruz. Çünkü mazlumların yanına gidemedik. Ama burada bize düşen Ankara'dan Gazze'yi savunmak. Bu nedir? Dua, yardım, boykot ve eylemlere katılmak. Bunların hiçbirini hafife almayalım. Bildiğimiz ve güvendiğimiz kurumlara da yardım edelim." diye konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.