İngiltere: Londra'daki Ukrayna görüşmelerinde "önemli ilerleme" sağlandı

İngiltere: Londra'daki Ukrayna görüşmelerinde "önemli ilerleme" sağlandı
İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna heyetiyle ABD, Fransa ve Almanya'dan yetkililer arasında Londra'da yapılan görüşmelerde ortak bir tutuma doğru "önemli ilerleme" kaydedildiğini söyledi.

İngiltere Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi yaptığı açıklamada, "Bugünkü görüşmeler verimli ve başarılıydı ve bundan sonraki adımlarda ortak bir tavır alma konusunda önemli ilerleme kaydedildi" dedi.

Açıklamada, "Hepimiz yakın koordinasyonu sürdürme konusunda mutabık kaldık ve yakın zamanda daha ileri görüşmelerin yapılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz" denildi.

Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov, Ukrayna heyetinin Çarşamba günü Londra'da ABD'nin özel elçisi Keith Kellogg ile verimli görüşmeler yaptığını söyledi.

Umerov, "Ateşkes konusundaki tutarlı pozisyonumuz ve güvenlik garantileri hakkında konuştuk. Bana göre toplantı çok üretken ve başarılıydı." dedi.

Kellogg Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Londra'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin Özel Kalem Müdürü Andriy Yermak ile olumlu görüşmeler yapıldığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun İngiltere ziyaretini aniden iptal etmesinin ardından Londra'da planlanan müzakerelerin seviyesi düşürüldü. Rubio, ABD ile Avrupa müttefikleri arasında çatışmanın nasıl sonlandırılacağı konusunda görüş ayrılıklarının olduğunu vurguladı.

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance daha önce yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna'nın ABD'nin barış önerisi konusunda anlaşmasının ya da "ABD'nin bu süreçten çekilmesinin" zamanının geldiğini söylemişti.

Vance, Hindistan ziyareti sırasında gazetecilere verdiği demeçte, teklifin toprak hatlarının "bugün bulundukları yere yakın bir düzeyde" dondurulması ve "uzun vadeli barışa yol açacağını umdukları uzun vadeli bir diplomatik çözüm" çağrısında bulunduğunu söyledi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.