Irak Kürdistanı'ndan Danar şifayı Van’da buldu
Doğuştan duyma engelli olan Irak Kürdistanı Bölgesi'nden 2,5 yaşındaki Danar Diyar, VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yapılan bionik kulak ameliyatlıyla duyabilecek.
Gerçekleştirilen ameliyat ve bionik kulak ile ilgili hastanede basın açıklaması yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Servisinde önemli bir ameliyatın yapıldığını söyledi.
Battal, "Üniversite olarak bizler birçok alanda Van’ımıza ve bölgemize önemli hizmetler sunuyoruz. Bionik kulakla ilgili bölgemizde ciddi talepler var. Bu talepleri karşılamak üzere hastanemizde bu ameliyatlar rahatlıkla yapılıyor." dedi.
2,5 yaşındaki Danar Diyar’ın ameliyatı hakkında konuşan Battal, şöyle devam etti: "Bionik kulak takılan çocuğumuz artık normal insanlar gibi işitebilecek. Bu da insanlar için çok mutluluk verici bir durum. Dursun Odabaş Tıp Merkezi olarak halkımıza yeni tedavi yöntemleriyle hizmet vermeye devam edeceğiz. Bizim amacımız dışarıya hasta sevk etmemek."
Sağlık turizmi adına çalışmalarının olduğunu kaydeden Battal, "Sağlık turizmi açısından özellikle Kuzey Irak’tan önemli sayıda hasta gelmeye başladı. Şu anda bir dekanımızı yurt dışındaki bir ülkeye oradaki bir hastaneyi, biz çalıştırabilir miyiz, diye çalışmak üzere gönderdik. Şartlar uygun olursa Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak yurt dışında da hizmet vereceğiz. Bu da sağlık turizmi adına önemli adımlar attığımız anlamına geliyor." ifadelerine yer verdi.
"Irak ve İran’dan bize hasta talebi geliyor"
3 yıl önce bionik ameliyatlara başladıklarını belirten Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Doktoru Prof. Dr. Faruk Kıroğlu, şu ana kadar 50’ye yakın hasta ameliyat ettiklerini dile getirdi.
Kıroğlu, "Bu ameliyatlarda başarılı sonuçlar elde ettik. Daha önce sadece Van ve çevre illerden hasta gelirken, artık çevre ülkelerden hasta gelmeye başladı. Ameliyatı yapılan 2,5 yaşındaki Danar, Irak’tan bize geldi. Bu anlamda Irak ve İran’dan bize hasta talebi geliyor. Talep geldikçe de burada bu ameliyatları yapacak düzeye geldik." şeklinde konuştu.
Hastanın doğuştan duyma engelli olduğunu söyleyen Kıroğlu, "Bu tedavi yönteminde ne kadar erken teşhis yapılırsa, sonuçlar o kadar yüz güldürücü oluyor. Bizim en küçük hastamız bir yaşında. Bir yaşındaki bir hastaya bionik kulak takmak ile 4-5 yaşındaki bir çocuğa bionik kulak takmakta sonuç olarak önemli farklar var. Dolayısıyla burada erken tanı ve tedavi çok önemli." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.