04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir18°C
  • Antalya19°C

IRAKÇİ: "BATILI ÜLKELER AFGAN GÖÇMENLERLE İLGİLİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRSİN"

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, Afgan halkının acılarının birçoğuna sebep olan Batılı ülkelerin de bu hususta yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini kaydetti.

Irakçi: "Batılı ülkeler Afgan göçmenlerle ilgili yükümlülüklerini yerine getirsin"

11 Mayıs 2019 Cumartesi 20:13

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, İran’ın 40 yıldan beri Afgan göçmenlere misafirperverlik yaptığını belirterek, "Batılı ülkeler de Afgan göçmenlerle ilgili yükümlülüklerini yerine getirsin." dedi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, İran’ın 40 yıldan beri Afgan göçmenlere misafirperverlik yaptığını belirterek, Afgan halkının acılarının birçoğuna sebep olan Batılı ülkelerin de bu hususta yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Irakçi, ‘’İran halkı, insani ve İslami itikatları çerçevesinde geçen 40 yıl zarfında açık yüreklilikle ister Afganlılar ister diğer mülteciler olsun misafirperverliğini göstermiştir ve bunu gösterecektir. Bu konunun bir tarafıdır. Konunun diğer tarafı Afgan halkının musibetlerinin birçoğuna sebep olan Batılı ülkelerin bu hususta görevlerini yerine getirmesi gereğidir.’’ dedi.

Irakçi, Batılı ülkelerin göçmenlerin ağırlanması hususundaki paylarını ödemesi gerektiğini, bu payın da masrafların ödenmesi veya onların bir bölümünün ağırlanması şeklinde olacağını söyledi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.