29 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir24°C
  • Antalya25°C

İRAN CUMHURBAŞKANI PEZEŞKİYAN'DAN NASRALLAH AÇIKLAMASI: SALDIRI EMRİ NEW YORK'TAN GELMİŞTİR

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın şehit edilmesine ilişkin,bu terör saldırısının emrinin New York'tan geldiğini ve Amerikalıların siyonistlerin suç ortağı olduğu gerçeğinden kaçayacaklarını kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Nasrallah açıklaması: Saldırı emri New York'tan gelmiştir

28 Eylül 2024 Cumartesi 18:13

Pezeşkiyan, işgalin terör saldırısında şehit düşen Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah için başsağlığı mesajı yayınladı.

Bu terör saldırısının emrinin New York'tan geldiğini ve Amerikalıların Siyonistlerin suç ortağı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, mesajında şunları kaydetti:

"Müslümanların gururu, cihat ve direnişin simgesi Lübnan Hizbullahı'nın Genel Sekreteri Şehit Seyyid Hasan Nasrallah, uzun süredir arzu ettiği şehadet mertebesine ulaştı. Onun yiğitliğini ve çabalarını anlatmaya kelimeler yetmez.

Bu olay dünyadaki tüm mazlumların yüreğini dağladı. Siyonistlerin 6 Ekim akşamı Dahiya'daki terör saldırısı ve aralarında Hizbullah lideri şehit Seyyid Hasan Nasrallah'ın da bulunduğu direnişin önde gelen isimlerinin yokluğu, direnişini her zamankinden daha güçlü yapacak. 'Seyyid Hasan Nasrallah' ismi sonsuza kadar İslam'ın tarihinde parlayacak.

Bu terör saldırısının emrinin New York'tan geldiğini ve Amerikalıların siyonistlerin suç ortağı olduğu gerçeğinden kamayacaklarını tüm uluslararası toplum biliyor.

Yüksek rütbeli Mücahid Şehit Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehadeti dolayısıyla Devrin Lideri’ne ve dünyanın tüm mazlum ve özgür insanlarına tebrik ve taziyelerimi sunuyorum. Lübnan Hizbullah'ı her zamankinden daha fazla güneş gibi parlayacak ve hiç şüphesiz zulme karşı mücadelenin bayrağı yerde kalmayacaktır." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.