İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı’nda ABD’ye ait MQ-1 tipi İHA düşürüldü

İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı’nda ABD’ye ait MQ-1 tipi İHA düşürüldü
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı üzerinde ABD yapımı MQ-1 tipi bir insansız hava aracının hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda düşürüldüğü belirtilen İHA'ya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, bölgede uçuş yapan MQ-1 tipi İHA'nın İran hava savunma sistemi tarafından tespit edildiği ve ardından vurulduğu belirtildi.

ABD ordusundan ise İran'ın açıklamasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD tarafından 1990'lı yıllarda geliştirilen MQ-1 tipi İHA'lar, başlangıçta gözlem ve keşif görevlerinde kullanılmak üzere tasarlandı ancak sonraki süreçte farklı kameralar ve füzelerle donatılarak kullanım alanları genişletildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.