15 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara19°C
  • İzmir25°C
  • Antalya23°C

İRAN: SİYONİSTLERİN IRAK KÜRDİSTAN BÖLGESİ'NDEKİ FAALİYETLERİ HAKKINDA İKAZDA BULUNMUŞTUK

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, "Siyonist rejim defalarca Irak toprakları üzerinden İran'ı tehdit etti ve aynı zamanda bu bölgede (Irak Kürdistan Bölgesi) İslam Devrimi karşıtı terör gruplarının toplandığına tanık olduk." dedi.

İran: Siyonistlerin Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki faaliyetleri hakkında ikazda bulunmuştuk

14 Mart 2022 Pazartesi 13:09

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatipzade, "Irak Kürdistan Bölgesi'nin Erbil şehrinde bulunan işgalci siyonist rejime ait merkeze 12 füze atılmasını" değerlendirdi.

"Iraklı yetkililerin Devrim Muhafızlarının icra ettiği operasyon" ile ilgili açıklamalarına yanıt veren Hatipzade, "Komşularımızdan birinin İran için bir tehdit merkezi haline gelmesi kesinlikle kabul edilemez. Siyonist Rejim defalarca Irak toprakları üzerinden İran'ı tehdit etti ve aynı zamanda bu bölgede (Irak Kürdistan Bölgesi) İslam Devrimi karşıtı terör gruplarının toplandığına tanık olduk. Irak merkezi hükümetini, ortak sınırlarınızın İran için güvensiz hale gelmesine izin vermemesi konusunda defaatle uyardık ve siyonistlerin Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki faaliyetleri hakkında ikazda bulunduk. Irak'ın bu tür eylemlere bir an önce son vermesi gerekiyor. İşgalci rejim de tüm üsleri konusunda bilgi sahibi olduğumuzu bilmeli." dedi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.