İran, Ürdün’deki F-35 hangarları da dahil 21 ABD hedefini vurdu
Açıklamada, Ürdün Ezrak’taki Muvaffak Salti ABD üssünde bulunan F-35 hangarlarının ve ABD ordusunun komuta-kontrol merkezinin "tam isabetle" imha edildiği belirtildi.
Devrim Muhafızları ayrıca, Bahreyn’de konuşlu ABD 5’inci Filosu’nun insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen bir saldırıyla vurulduğunu açıkladı.
Bunun yanı sıra, katı yakıtlı uzun menzilli füzeler kullanılarak dört önemli hedefin imha edildiği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, ülkenin güneyindeki Buşehr eyaletine bağlı Cam kenti semalarında hava savunma birliklerinin açtığı ateş sonucu bir adet MQ-9 tipi insansız hava aracının düşürüldüğü bildirildi.
Devrim Muhafızları, düşmanca eylemlerin çok daha sert ve ağır karşılıklarla cevaplandırılacağı uyarısında bulundu.
Yerel kaynaklar ise Bahreyn ve Kuveyt'teki ABD üslerinin sabah saatlerinde bir kez daha hava saldırısına hedef olduğunu bildirdi.
İran’ın Fars Haber Ajansı ise Ürdün’deki F-35 hangarlarına yönelik saldırıda Devrim Muhafızları’nın “Hayber Şiken” füzelerini kullandığını aktardı. Bölgedeki ABD hedeflerine yapılan saldırılarda ayrıca İmad ve Kadr balistik füzelerinin de kullanıldığı belirtildi.
Daha önce İran Silahlı Kuvvetleri’nin Hatemü’l-Enbiya Merkez Karargâhı da ülkenin güneyindeki bölgelere yönelik ABD saldırısına karşılık olarak, ordunun ve Devrim Muhafızları savaşçılarının bölgedeki çeşitli ABD üslerine güçlü saldırılar düzenlediğini açıklamıştı.
Karargâh ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik herhangi bir yeni saldırının, bölgede önceden belirlenmiş hedeflere karşı çok daha şiddetli ve kapsamlı operasyonlarla karşılanacağı konusunda ABD ordusunu uyardı.
ABD, salıyı çarşambaya bağlayan gece yarısında İran’a yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Hürmüzgan eyaletine bağlı Cask, Sirik ve Keşm bölgelerindeki askeri ve sivil altyapıyı hedef alan ABD hava saldırıları sonucunda, Sirik'te bir iletişim kulesinin zarar gördüğü ve Bamani bölgesindeki iki su deposunun imha edildiği bildirildi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.