İran’da Hark Adası çevresinde art arda patlamalar
İran'ın stratejik petrol noktalarından Hark Adası'nda peş peşe patlama sesleri duyuldu.
İran basınında yer alan ilk bilgilere göre seslerin adanın liman bölgesinden geldiği belirtilirken, patlamaların kaynağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Mehr Haber Ajansı'na atfedilen haberde, Hark Adası'nın farklı noktalarında birden fazla patlama sesi duyulduğu bildirildi.
Sahadan gelen ilk bilgilere göre patlama seslerinin Hark Adası limanı çevresinden geldiği belirtildi.
Ancak patlamaların bir saldırıdan mı yoksa başka bir nedenden mi kaynaklandığı şu aşamada bilinmiyor.
İran makamları patlamaların nedeni, hedef alınan bir nokta olup olmadığı veya meydana gelen olası hasara ilişkin henüz resmi bilgi paylaşmadı.
Can kaybı ya da yaralanma olduğuna ilişkin de doğrulanmış bir açıklama bulunmuyor.
Son gelişmenin yaşandığı bölge, birkaç gün önce de askeri hareketliliğe sahne olmuştu.
5 Eylül'de ABD ordusu Hark Adası açıklarındaki İran'a ait bir petrol tankerini vurdu.
CENTCOM daha sonra İran Devrim Muhafızları bağlantılı olduğunu belirttiği üç petrol tankerini etkisiz hale getirdiğini açıkladı.
İran basını ise Hark yakınlarındaki tankerin dört ABD mühimmatıyla vurulduğunu ve mürettebatın tahliye edildiğini bildirdi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.