02 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C
  • İzmir21°C
  • Antalya26°C

İRANLI SÖZCÜ: ERDOĞAN’IN TAHRAN ZİYARETİ ÇOK ÖNEMLİYDİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tahran ziyaretini “çok önemli” olarak nitelendirdi.

İranlı Sözcü: Erdoğan’ın Tahran ziyareti çok önemliydi

20 Temmuz 2022 Çarşamba 14:29

Bugün düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Kenani, İran-Türkiye-Rusya Üçlü Zirvesi’ne ilişkin, Tahran’ın 19 Temmuz’da çok verimli bir toplantıya ev sahipliği yaptığını ve İran İslam Cumhuriyeti’nin diplomasi açısından parlak bir gün geçirdiğini söyledi.

Kenani, İran’ın pragmatik ve rasyonel diplomasi yöntemini bölgede istikrar ve güvenliği tesis etmekle birlikte komşu ve Müslüman ülkeler arasındaki dostluğu derinleştirmek için kullandığını kaydetti.

Erdoğan’ın Tahran ziyaretini “çok önemli” olarak nitelendiren Kenani, Tahran’da imzalanan İran-Türkiye Kapsamlı Uzun Vadeli İşbirliği Anlaşması ile ilgili olarak, bu anlaşmanın iki ülke ilişkilerini iyi komşuluk politikası ve karşılıklı çıkar çerçevesinde ileriye doğru yürütebileceğini belirterek, “Söz konusu anlaşma, İran ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerde önemli bir sıçrama sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin olası Suriye harekatı konusunda Kenani, “İran, askeri harekatın Suriye’de krizin tırmanmasına yol açabileceğine ve istikrar ile güvenlik sağlamayacağına inanıyor.” dedi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.