İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu
Han Yunus'ta düzenlenen saldırıda bir Kızılay çalışanı şehid olurken, üç kişi yaralandı. Bombardıman sonrası binada yangın çıktı.

İşgal rejimi, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Filistin Kızılayı karargahına hava saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, doğrudan çalışanların bulunduğu bölge hedef alındı.

Saldırıda bir Kızılay personeli şehid olurken, üç kişi de yaralandı. Patlamanın ardından binada yangın çıktı ve ciddi hasar meydana geldi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, saldırının sivillere yönelik insani yardım çalışmalarını doğrudan hedef aldığına dikkat çekti.

İşgal rejimi, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de çok sayıda sağlık kuruluşunu bombalayarak ya da baskın düzenleyerek hizmet dışı bırakmıştı. Onlarca sağlık çalışanının katledildiği saldırılar sonucunda bölgede sağlık altyapısı neredeyse tamamen çökmüş durumda.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.