09 Ekim 2024
  • İstanbul26°C
  • Ankara30°C
  • İzmir28°C
  • Antalya28°C

İŞGAL REJİMİ İBRAHİM CAMİİ'Nİ KAPATTI

Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil kentindeki İbrahim Camii'ni Müslümanlara kapattı.

İşgal rejimi İbrahim Camii'ni kapattı

09 Ekim 2024 Çarşamba 12:33

İbrahim Camii Müdürü Mu'taz Ebu Sinine yaptığı açıklamada, işgalcilerin İbrahim Camii'ni Yahudilerin Sukkot (Çardaklar Bayramı) ve Yom Kippur (Kefaret Günü) bayramları nedeniyle kapattığını belirtti.

Ebu Sinine, işgalcilerin camiyi kapattıktan sonra tüm bölümlerini Yahudilere açtığını ve gasıpların burada Talmudik ayinler yaparak gürültülü kutlamalar düzenlediğini, bu kapatmanın cumartesi akşamına kadar süreceğini söyledi.

Siyonistlerin sözde kutlamaları İslami dini ve tarihi alanlara, özellikle El Halil'deki İbrahim Camii ve işgal altında Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskınları artıyor.

İbrahim Camii, siyonistlerin kontrolündeki El Halil'in eski kent bölgesinde bulunuyor. Bölgede yaklaşık 400 Yahudi gasıp ve 1500 işgal askeri tarafından işgal altında bulunuyor.

1994 yılında, bir yerleşimcinin gerçekleştirdiği ve 29 Müslüman'ın şehit olduğu katliamın ardından İşgal rejimi İbrahim Camii'nin yüzde 63'ünü Yahudilere, yüzde 37'sini Müslümanlara ayırdı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.