08 Ekim 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara26°C
  • İzmir27°C
  • Antalya29°C

İŞGALCİ KATİLLERİN YÜRÜTÜĞÜ SAVAŞIN HEDEFİNDE ÇOCUKLAR VE KADINLAR VAR

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, soykırım ve katliamlarla geçen bir yılın Gazze'yi çocuk mezarına dönüştürdüğünü söyledi.

İşgalci katillerin yürütüğü savaşın hedefinde çocuklar ve kadınlar var

08 Ekim 2024 Salı 12:53

Filistin direnişinin halkını, kutsal değerlerini ve esirlerini savunmak amacıyla 7 Ekim 2023 sabahı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunun birinci yıldönümü münasebetiyle farklı etkinlikler düzenlendi.

Savaşın bir yılı üzerinde değerlendirmelerde bulunan çeşitli açıklamalar yapıldı. UNRWA Genel Komiseri Lazzarini de açıklamasında, Gazze'deki ailelerin bir yıl boyunca tarif edilemez günlük acılarla karşı karşıya kaldığını belirterek, zorunlu göç, hastalıklar, açlık ve ölümün iki milyon insanın yaşadığı bu kuşatılmış bölgede günlük bir gerçek haline geldiğini ifade etti.

Lazzarini açıklamasında ayrıca, "Bu kanlı savaş, Gazze Şeridi'ni tanınamaz hale gelmiş bir yıkım sahnesine ve aralarında çocukların da bulunduğu on binlerce sivilin toplu mezarına çevirdi." dedi.

Lazzarini, "Temel altyapıya verilen zararın felaket boyutlarına ulaştığını" vurgularken, "Gazze'de siviller hâlâ savaşın en büyük bedelini ödüyor." ifadesini kullandı.

Lazzarini, Gazze'deki çocukların yaşadığı sıkıntılara da değinerek, "Bu şiddetin etkilerini en çok onlar taşıdı, yalnızca fiziksel yaralar değil, her çocuk derin psikolojik travmalarla da mücadele ediyor. Birçok psikolojik yara kalıcı izler bıraktı ve 650 binden fazla çocuk bir eğitim yılını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde şehit sayısının 41 bin 909'a ulaştığını, bunların yüzde 60'ından fazlasının çocuklar ve kadınlar olduğunu ve yaralı sayısının ise 97 bin 303 olduğunu bildirdi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.