08 Mayıs 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara23°C
  • İzmir30°C
  • Antalya23°C

'IŞİD, DIŞARIDAN SAVAŞÇI GETİRİYOR'

Yüzbaşı Davis, Pentagon'da düzenlediği günlük basın brifinginde, Musul operasyonundaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'IŞİD, dışarıdan savaşçı getiriyor'

24 Ekim 2016 Pazartesi 23:02

"IŞİD, kentteki gücünü koruyabilmek için Musul dışından savaşçı getirmeye devam ediyor" diyen Davis, normalde silahlı olmayan bu kişilerin IŞİD tarafından silahlandırıldığını ve belli görevler altında savaşa katıldıklarını söyledi.

IŞİD'ın Kerkük civarındaki saldırılarını ise bir tür 'oyalama' ve 'hedef şaşırtma' taktiği olarak nitelendiren Davis, "IŞİD bu yolla Musul operasyonunda yer alan güçlerin dikkatini dağıtmak istiyor" dedi.
 'RUTBA GERİ ALINDI, SİNCAR'DA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR' 
Davis ayrıca hafta sonu Anbar kentinin Rutba ilçesinin geri alındığını ancak Sincar bölgesindeki çatışmaların sürdüğünü aktardı.

Yüzbaşı Davis, Pentagon'da düzenlediği günlük basın brifinginde, Musul operasyonundaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Musul'u kurtarma operasyonu 6. gününde: 30'dan fazla köy IŞİD'den alındı 6 "IŞİD, kentteki gücünü koruyabilmek için Musul dışından savaşçı getirmeye devam ediyor" diyen Davis, normalde silahlı olmayan bu kişilerin IŞİD tarafından silahlandırıldığını ve belli görevler altında savaşa katıldıklarını söyledi. IŞİD'ın Kerkük civarındaki saldırılarını ise bir tür 'oyalama' ve 'hedef şaşırtma' taktiği olarak nitelendiren Davis, "IŞİD bu yolla Musul operasyonunda yer alan güçlerin dikkatini dağıtmak istiyor" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.