İslam düşmanlığı enjekte edililiyor!
İslam düşmanlığını her platformda sürdüren Batı dünyası, özel algı merkezlerinde çocuklara yönelik hazırlanan "dijital oyunlarda" da bu düşmanlığı sinsice işliyor.
Kimi zaman bu düşmanlığını açıkça dile getirmekten geri durmayan Batılılar, kimi zaman da düşmanlığını sinsi planlarla sürdürüyor.
Her platformda olduğu gibi son dönemlerde özel algı merkezlerinde üretilen dijital oyunlar aracılığıyla da İslam düşmanlığını genç beyinlere enjekte eden müstekbirler, kendi toplumlarında olduğu gibi, Müslüman toplumlarda da İslam karşıtlığını çocukların bilinçaltına işliyor.
Kendi çocuklarımızın zihnini popüler hale getirdikleri oyunlarla esir alan emperyalist Batı, söz konusu bu oyunlarda Müslümanları terörist olarak işlerken, İslam şiarlarını ise kötülüğü çağrıştıran objeler olarak yansıtıyor.
Dünya sinemasına yön veren başta Hollywood olmak üzere, egemen oldukları bu sektörde hazırladıkları filmlerde olumsuz karakterler olarak Müslümanlara yer veren İslam düşmanı odaklar, her zaman için kötülük ve terörün kaynağını İslam olarak gösteriyorlar. Bunu yaparken sinsi yollara başvuran İslam düşmanları, kimi zaman aleni düşmanlık yerine kötülüğün bulunduğu farklı sahnelerde İslami şiarları işleyerek kirli bir algı oluşturuyorlar.
Sinema sektörü gibi sanal, dijital platformları da hegemonyası altında tutan Batılılar, ürettikleri, online veya manuel olarak oynan oyunlarda, Müslüman toplumun minik zihinlerine İslam düşmanlığını şırınga ediyor.
Son dönemlerde özel programlarla popülerliği artırılan Batı menşeili bu bilgisayar oyunlarında Müslümanlara imha edilmesi gereken teröristler olarak yer verilirken, kötülüğün kaynağı olarak kimi zaman cami kimi zaman minare kimi zaman Kur'an'ın dili olan Arapça kimi zaman Kâbe kimi zaman da başörtüsü gibi İslam şiarları gösteriliyor.
Oyunlarla çocukları istediği gibi yönlendirmeye çalışan İslam düşmanı yapımcılar, çeşitli bölümlere fark edilmeyecek şekilde yerleştirdiği objelerle istedikleri mesajı zihin altına işleyerek, geleceğimiz olan çocuklarımızın zihinlerini kirletip esir alıyorlar. Müslüman toplum içerisinde İslam düşmanı bir neslin yetişmesi için zemin hazırlıyorlar.
Tarih boyu fiili işgallerin yanı sıra, kültür emperyalizmiyle de İslam toplumlarında onarılması güç hasar oluşturan İslam düşmanları; şimdilerde yoğun olarak, kötülüğün ve bozgunculuğun kaynağı olarak İslam'ı ve Müslümanları gösteren bilgisayar oyunları aracılığıyla çocukların bilinçlerini işgal ederek, manevi olarak zehirliyorlar.
Yaptığı çalışmayla Batı menşeili bilgisayar oyunlarındaki İslam düşmanlığına dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanlığı da 2016'da yayımladığı raporla çocuklara yönelik olarak piyasaya sürülen bu tür oyunlardaki tehlikeleri ortaya koydu.
Yapılan İslamofobi'nin de ötesinde İslam düşmanlığıdır
Başta ebeveynler olmaz üzere, herkesin bu tür sinsi oyunlara karşı duyarlı olmaya davet edildiği raporda, oyun yapımcılarının mesajlarını (görüntü, ses vb.) özellikle odaklanılan noktanın tamamen farklı bir boyutunda fark edilmeyecek şekilde verdiğine dikkat çekildi.
Raporda, üretilen dijital oyunlarda zihinlere İslamofobi'nin (İslam Korkusu) işlenmesinin de ilerisine gidildiği, İslam düşmanlığının körüklenerek empoze edildiği vurgulanarak, dijital oyunların bir proje kapsamında birer vasıta olarak kullanıldığına dikkat çekildi.
Oyuncu, öldürdüğü Müslüman sayısınca ödül kazanıyor
Dijital oyunların; İslam ve Müslüman düşmanlığı ile işlendiğinin vurgulandığı raporda, şu ifadelerle oyunlardaki tehlikeye dikkat çekildi:
"Kişi bir film izlerken terörist olarak tanımlanan bir kişinin öldürülmesine şahit olmaktadır. Fakat dijital oyun oynarken bir asker rolüne bürünüp terörist olarak kendisine sunulan Müslüman’ı bizzat öldürmekte ve öldürdüğü Müslüman sayısı kadar ödül/puan kazanmaktadır."
"Dijital oyunlara karşı kontrol mekanizması kurulmalı"
Dijital oyunlarda "cinayet işleyen, Müslüman öldüren, araba çalan, hırsızlık yapan, kadın tüccarlığı yapan ve zina yapan" bir Müslüman imajı oluşturulduğunun altı çizilen raporda, İslam dünyasına karşı yürütülen bu düşmanlığa karşı mutlaka Müslümanlar tarafından kontrol mekanizması oluşturulması gerektiği vurgulandı.
"Dijital oyunlarla kendi neslimizi zehirliyoruz"
Yapılan saldırıların farkına vararak, Müslümanlığa karşı yürütülen bu dijitalin savaşın önüne geçilmesi gerektiği kaydedilen raporda, anne babalara yönelik olarak şu ifadelere yer verildi: "Dijital oyunları kontrol etmeden, takip etmeden satın alarak çocuklarımızı sevindirdiğimizi zannediyoruz. Oysaki gizli düşmanlığın farkına varmalıyız çünkü hazırlanan dijital oyunlarla kendi neslimizi zehirliyoruz."
"İslam'a hakaret edilen oyunları ihbar et"
Dijital oyunlardaki tehlikeye dikkat çekmek için www.oyunlardaislamofobi.com sitesi açıldığının belirtildiği raporda, "Bu portal ile algı yönetiminin farkında olmayan oyuncularımızı, velilerimizi, gençlerimizi İslam’a karşı yürütülen oyunların varlığından haberdar etmeyi ve İslamofobi zehrinden korumayı hedefledik. Aynı zamanda sitede; dijital oyunlarda dinimize yapılan saygısızlıkları ve hakaretleri tespit eden kullanıcılar için ihbar et bölümü oluşturduk. Böylece toplu bir akım başlattık. Bu bilinç yönetiminin önüne geçerek oluşturulmaya çalışan kötü imajı yıkmayı planlıyoruz." denildi.
Raporda, İslam düşmanlığının yer aldığı dijital oyunlardan bazı örnekler şöyle sıralandı:
GUITAR HERO-3
Oyun, eş zamanlı olarak notalara basma yeteneği üzerine kurulu, müzik enstrümanı çalma oyunudur. Oyun, türünde rakipsiz ve ülkemizde de oldukça popülerdir. Yapımcı şirketin geliri 3 milyar dolar seviyesindedir. Oyunda; gitar çalan ve şarkı söyleyen karakterlerin üzerinde durduğu zeminde, Arapça "Allah" ibaresi yazmaktadır.
DEVIL MAY CRY-3 / DANTE’S AWAKENING
Oyun, 3. şahıs ilerlemeli aksiyon oyunudur. Oyunda; Müslümanların kutsal evi olan Kâbe’nin kapısı, kötülüğün ve şeytani türevlerin giriş kapısı olarak kullanılmaktadır.
RESIDENT EVIL-4
Oyun, 3. şahıs ilerlemeli aksiyon oyunudur. Oyunda; Peygamber Efendimizin (sav) kabrinin kapısı (Mescid-i Nebevi), zombilerin karakterlere saldırmadan önceki büyük giriş kapısı olarak tasvir edilmiş.
RESIDENT EVIL-5
Oyun, 3. şahıs ilerlemeli aksiyon oyunudur. Türkiye listelerinde ilk 5, dünya sıralamasında ilk 10'dadır. Şirketin yıllık kazancı 3 milyar dolara yakındır. Oyunda; sahnelerden biri kütüphanede geçmektedir. Kütüphanede "Kur'an-ı Kerim" hariç tüm kitaplar kitaplıktayken "Kur'an-ı Kerim" yerde bulunmaktadır.
CALL OF DUTY MODERN WARFARE-2
Oyun, 1. şahıs saldırı ve nişancılık oyunudur. Türkiye'de ve dünyada 2007 yılının en iyi oyunu seçildi. Yıllık geliri 14 milyar dolar civarındadır. Oyunda; harabe bir evin tuvaletinde kirler içerisindeki bir klozetin tam üzerinde, Hadis-i Şerif ile bezeli olan bir çerçeve bulunmaktadır. Çerçevede “Allah güzeldir. Güzel olanı sever.” hadisi Arapça olarak kullanılmaktadır. Yoğun tepkiler üzerine oyun güncelleme yapılarak bu görsel kaldırılmıştır.
CALL OF DUTY-2
Oyun, birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyunda; Chapter 4 - The Battle Of El Alamein bölümünde, özellikle vurgulanan sahnelerden biri ise uçaklar tarafından minareye saldırılıp minarenin yıkılmasıdır.
SERIOUS SAM-3
Oyun, dünyayı istila eden uzaylılara karşı savaşma ve dünyayı kurtarma oyunudur. Oyunda; Hz. Ali'nin kabri üzerinde bulunan işleme ve yazıtlara kadar bire bir tasarlanmış olup, kabrin içerisinden yaratıklar çıkmaktadır.
CLIVE BARKERS UNDYING
Oyun tek kişi ile öldürme ve hayatta kalma üzerine kurgulanmıştır. Oyunda; şeytanın ana karaktere saldırdığı yerde Arapça yazılarla hadis-i şerif yazılmıştır.
MUSLIM MASSACRE
Oyun, tek kişilik öldürme ve yok etme üzerine kurulu arcade türünde bir oyundur. Oyunda; oyunculardan Müslüman karakterleri öldürerek ilerlenmesi ile oyun sonunda da Hz. Muhammed’in öldürülmesi istenmektedir.
BOMB GAZZE
Oyunda; oyuncular Gazze şehrinin üzerinden uçuş yaparak masum sivil halkın üzerine bomba bırakıp puan kazanmaktadır. Yoğun tepkiler üzerine bu oyun Google Play’den kaldırılmıştır.
MINARETT ATTACK
Oyun; minareleri bombalayarak patlatma üzerine kuruludur. Minare üzerinde sakallı ve fesli müezzinler tasvir edilmiştir. Oyunun başlangıcında huzurlu bir coğrafya göze çarpmaktadır. Dağların hemen önünde kiliseleriyle sakin bir İsviçre şehri vardır. Ancak ‘başlat’ komutunu verir vermez yerden şehri işgal edecek biçimde minareler yükselmektedir. Oyuncu ne kadar minare ya da müezzin vurursa o kadar puan almaktadır. Vurulamayan müezzinler, oyunu kaybetmiş olmanın bir getirisi olarak sürekli ezan okumaktadırlar.
TEKKEN TAG TOURNAMENT
Oyun, değişmeli modda (Tag) oynanan bir dövüş oyunudur. Oyunun Suudi Arabistan’daki sahnesinde dövüşçülerin yer aldığı sahne zemininde “Allah” yazıları yazmaktadır. Müslümanlardan gelen yoğun tepkilerden sonra yapımcı firma 1.03 güncellemesiyle bu detayı kaldırdığını duyursa da oyunun son paketinde (DLC) hâlâ gözükmektedir.
LITTLE BIG PLANET 3
Oyun, LittleBigPlanet (LBP ) PlayStation 3 için geliştirilen platform türündeki bir oyundur. LittleBigPlanet, birçok kurum tarafından, 2008 için "Yılın Oyunu" ödülüne layık görüldü. Oyunda; “Her canlı ölümü tadacaktır” (ankebût-57) ve “Her canlı yok olacaktır.” (Rahman-26) ayeti kerimeleri sözlü bir şekilde arka plan müziği olarak sunulmaktadır. Birçok yerde dağıtımı ertelense de oyunun bu versiyonu yayınlanmıştır. Müslümanların yoğun tepkisinden sonra, yapımcı resmi açıklamayla oyundan ve oyunun soundtrack albümünden bu müziği çıkarmıştır.
FAITH FIGHTER
Oyun dini karakterlerin dövüşmesini konu alıyor. Dini karakterler kurgulanırken sansür kullanılmamış ve Hz. Muhammed'in yüzü görünüyor. Tepkilerden sonra yapımcı firma oyunu kaldırmamış fakat sansürlü bir versiyonunu eklemiştir. Oyun hâlâ kendi sitesinde oynanabilmektedir.
Bir taraftan bombalarla, iç savaşlarla, ekonomik yaptırımlarla hegemonya kurduğu İslam coğrafyasında, tüm bunların ardından başlattığı kültürel soykırımla Müslüman toplumları çürütmeyi ve yok etmeyi hedefleyen İslam düşmanı Batı'nın, son yıllarda bilgisayar oyunları üzerinden zihinsen bir işgal operasyonu başlattığı açık bir şekilde görülüyor. Söz konusu oyunlar üzerinden korkunç bir ekonomik kazanç elde edildiği de rakamlara yansıyor.(İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.