05 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara10°C
  • İzmir15°C
  • Antalya15°C

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HİNDU YETKİLİLERİN HAZRETİ MUHAMMED'E YÖNELİK HAKARETLERİNİ KINADI

​İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Hindistan'da iktidar partisinin yetkililerinin Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren ifadelerine tepki gösterdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Hindu yetkililerin Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlerini kınadı

05 Haziran 2022 Pazar 22:04

İİT'ten yapılan açıklamada iktidardaki BJP'nin sözcüsü Nupur Sharma ve Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli ifadelerinin, Hindistan'da İslam düşmanlığının artış gösterdiğinin bir işareti olduğu belirtildi.

Hakaretlerin, ayrıca Müslümanlara yönelik sistematik ayrım ve baskının bir sonucu olduğu vurgulanan açıklamada, Hindistan'ın bazı bölgelerindeki eğitim kurumlarında başörtüsü takılmasının yasaklandığı ve Müslümanlara ait binaların yıkıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Hindistan makamlarını, bu olaya ve Hazreti Peygamber'e yönelik her türlü hakarete karşı durmaya, Müslümanlara karşı şiddet ve nefret suçlarını işleyenlerin yanı sıra bunları azmettirenleri adalete teslim etmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.


Hazreti Muhammed'e hakaret eden BJP Sözcüsü Nupur Sharma'nın görevine son verilmiş, Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın ise partiden ihracına karar verilmişti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.