30 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C
  • İzmir23°C
  • Antalya24°C

İSTANBUL'DA KADINLAR AKSA TUFANI VE GAZZE'YE DESTEK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

İstanbul'da kadınlar, yaklaşık bir yıldır devam eden Aksa Tufanına destek ve Gazze’de yaşanan soykırımı telin etmek amacıyla bir araya geldi.

İstanbul'da kadınlar Aksa Tufanı ve Gazze'ye destek için bir araya geldi

29 Eylül 2024 Pazar 18:36

 

İstanbul İtfaiye parkında gerçekleşen programa STK ve siyasi parti yetkilileri katıldı. Programda hem Türkçe hem de Arapça konuşmalar yapıldı.

Okunan Kur’an-ı Kerim sonrası bir konuşma yapan Aksa Kadınları Derneği Başkanı Müyesser Yağız, “Biz Filistinlilerden sadece direnişi öğrenmedik. Biz Filistinlilerden azmi, sabrı güçlü olmayı ve her şeye rağmen 'Allah ne güzel vekildir, o bize yeter' demeyi öğrendik. Filistinlerden şunu da öğrendik 'liderler ölür ama davalar asla ölmez'. Direniş, bütün kayba ve yıkıma rağmen devam ediyor.” dedi

“İşgal rejimi bizi mezhepsel ayrılıklarla birbirimize kırdırmaya çalışıyor”

İşgal rejiminin Müslümanları birbirine düşürmeye çalıştığını söyleyen Yağız, "Lübnan’da bir günde 3 yüz kişi öldü. Ama maalesef Müslümanlardan ses çıkmıyor. Bu çok üzücü ve kahredicidir ama asla bizdeki direniş ruhunu öldüremeyecekler. İşgal rejimi bir yandan şehirleri bombalarken bir yandan da Müslüman ülkelerin arasına fitne tohumları ekmektedir. Mezhepsel ayrılıklarla bizi uğraştırmaktadır. Buradan işgal rejimine ve batıya diyoruz ki ‘bizim Rabbimiz, Peygamberimiz, kitabımız birdir’. Bütün ayrımcılığı bir tarafa bırakıyoruz” diye belirtti.

7 Ekim’den bu yana duyarlı, vicdanlı insanların Gazze için ağladığını, konuştuğunu ve yürüyüşler yaptığını söyleyen HÜDA PAR Önceki Dönem Genel İdare Kurulu Üyesi ve İstanbul Kadın Kolları Başkanı Meryem Kiraz, “En büyük silahımız olan dualarımızla onların cihadına destekçi olmaya çalışıyoruz. 7 Ekim’den bu yana yaklaşık bir yıl, tam ifadeyle dile kolay 359 gündür Gazze’de büyük bir soykırım, vahşet, barbarlık, katliam, zulüm var. Her gün gece gündüz demeden çocuklar, kadınlar ve insanlık hunharca katlediliyor. Maalesef terör rejimi, katliamlarına Lübnan’ı da dahil ederek devam ediyor.” diye konuştu.

“Siyonizm’e karşı devletimizi uyarmaya devam edeceğiz”

Kiraz,” Peki ya sıradaki hedef neresi, hep beraber tahmin edelim. İran mı? Mısır mı? Yoksa Türkiye mi? Görüldüğü gibi siyonistler bu topraklarda olduğu müddetçe kan ve savaş devem edecek. İsmail Heniyye, Hasan Nasrallah şehit edildi. Özellikle Türkiye vatandaşı olup da Gazzeli mazlumları öldürmek için o topraklara giden siyonistler araştırılıp neden vatandaşlıktan çıkarılmıyor. Neden yasa değişikliği gündeme alınmıyor? Ne yazık ki sesimizi yeterince duyuramasak da Türkiye'yi ve tüm İslam coğrafyasını tehdit eden bu siyonistlere karşı hem halkımızı hem de hükümeti uyarmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 “Yapılan bu zulmü görmeyen kör bir anlayış var”

Küresel güçlerin, yapılan soykırıma karşı sessiz oluşuna değinen Kiraz, "Küresel güçlerden korkmuş, ekonomik kaygılarla sinmiş, tek kelime edemeyen liderler var. Birleşmiş Milletler, katillere söz hakkı tanınmaya devam ediyor. Bu zulmü haykıranların ve tepki gösterenlerin seslerini, feryatlarını, sosyal medya paylaşımlarını görmeyen, sansürleyen içi sızlamayan kör bir anlayış var.” dedi.

“Mescidi- Aksa’nın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür”

Dünya liderlerine çağrıda bulunan Kiraz, "Ey dünya liderleri! siyonist israil bir yıldır kimden destek alıyor. Onların şerde birleşmesi size örneklik olmuyor mu? israil’i silahla durdurmak, bu coğrafyadaki her devletin, milletin, bireyin en önemli sorumluluğudur. Tek yumruk olup küfrün beynine indirilen bir darbe olmaktan sizi alıkoyan nedir? Bizler inşallah hep beraber fiili ve kavli dualarımızı yapmaya devam edelim. Yapalım ki, Filistin kurtuluşa ersin. Çocuklarımıza Filistin davasının ehemmiyetini öğretelim. Çünkü Filistin, bizim kırmızı çizgimizdir.  Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzde.” diye konuştu.

Yapılan bu zulmün er ya da geç biteceğini belirten Kiraz, "Gazze’de çocukların oyunlar oynadığı ve anaların ağlamadığı günlerin gelmesi için bizler meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Boykota devam edeceğiz. Yetkili mercilere, liderlere seslenmeye sesimizi duyurmaya çalışacağız. İslam dünyasının sessizliğinin ortasında canlarıyla bedel ödeyen Filistin ve Lübnan şehitlerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.