İstanbul'da kurbanlıklar için çadırlar kurulmaya başlandı
Kurban Bayramı'na 17 gün kala İstanbul'un birçok ilçesinde kurban kesim ve satış alanları için çadırlar kurulmaya başlandı. Memleketin dört bir yanından gelen hayvan satıcıları hazırlıklarına devam ediyor.
Türkiye'nin en çok kurbanlık hayvan satılan ili İstanbul'da getirilmek istenen kurbanlıkların girişine resmi olarak henüz izin verilmiyor. İstanbul genelinde 23 Haziran'ı 24'Haziran'a bağlayan gece kurban hayvanlarının geçişine izin verileceği açıklandı.
Kurbanlık hayvanlar gelmeden önce hazırlıklara başlayan esnaf; bu yıl art arda gelen zamlar nedeniyle sektör olarak zor günler geçirdiklerini belirterek, getirdikleri hayvanları satarak bir nebze olsa rahatlamayı umut ediyor.
İstanbul'un Kartal ilçesinde kurulan hayvan satış yerinde hazırlıklara başlayan satıcılar, İLKHA muhabirine konuştu.
"Bu sene zamlar dolayısıyla hem hayvan hem tır maliyeti hem de yer çok pahalı"
Van'ın Erciş ilçesinde İstanbul'a kurbanlık hayvan satmak için geldiğini belirten İzzet Gelmez, "Bu sene kısmet oldu her sene geldiğimiz Kartal ilçesine geldik. Zamlar dolayısıyla hem hayvan hem tır maliyeti hem de yer çok pahalı. Maliyetimiz çok arttı. Cenab-ı Allah yardım etsin. Hazırlıklar artık başladı inşallah cuma gününe kadar hayvanlar gelecek. Şu an çadırlarımızı yapıyoruz, çivileri çakıyoruz hazırlık devam ediyor. Memleketimiz biraz uzak, 24 saat yol çekiyor. Biraz zahmetli bir iştir ama ne yapalım başka iş yok." dedi
"Afyon'dan tır 15 bin liraya geliyor, doğudan araba 30-40 bin liraya geliyor"
Kendi imkanlarıyla hazırlıklara başladıklarını belirten Afyonkarahisarlı satıcı Süleyman Akkuzu, "Vatandaşlar kendi imkanlarıyla beton attırıyor, çadır kuruyor. Milet uğraşıyor, kurbancının vaziyeti budur. 4 gündür buradayız, oğlum 2 günde çadır kurdu gitti ben de 2 gündür buralardayım. Umudum pek yok. Yem pahalı, mazot pahalı, geçim derdi var, et pahalı herkes kurban kesemez. Nasip diye umutla geliyoruz. Yollar pahalı; Afyon'dan tır 15 bin liraya geliyor, doğudan araba 30-40 bin liraya geliyor. Hayvanlar satılmazsa besicinin işi daha kötü olacak. O zaman kimse hayvancılık yapmayacak, işimiz daha harap olacak." diye belirtti.
Amasya'nın Taşova ilçesinden gelen Mehmet Seyhan ise, "Hayvanlar gelmedi ama çadırımızın ve barınağımızın hazırlıkları devam ediyor. Bugün itibariyle barınağımızı yapacağız, hafta sonu itibariyle inşallah hayvanlarımız gelecek ve satışa başlayacağız. Bilindiği üzere ülkemizde ekonomik bir sıkıntı var, maliyetler her konuda olduğu gibi hayvan üretiminde de ciddi bir şekilde arttı. Satış olursa memnun kalacağız, satış olmazsa bizim için çok olumsuz bir tablo ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.