17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C
  • İzmir16°C
  • Antalya18°C

İSTANBUL’DA TKP/ML OPERASYONU: 5 ASKERİ KANAT SORUMLUSU GÖZALTINDA

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 8 hücre evine düzenlenen operasyonda örgütün illegal alan sorumlusu ve askeri kanat sorumlusuyla birlikte askeri kanadında faaliyet yürüten 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul’da TKP/ML operasyonu: 5 askeri kanat sorumlusu gözaltında

19 Mayıs 2021 Çarşamba 18:49

Bakanlık açıklamasında, “TKP/ML terör örgütünün; devlet büyüklerine ve bürokratlarına, siyasi parti yöneticilerine ve binalarına, emniyet hizmet binalarına ve polis ekip araçlarına yönelik eylem planlayan hücre evi yapılanmasına yönelik İstanbul’da operasyon gerçekleştirilmiştir.” denildi.  

Polis ekiplerince 6 farklı ilçede örgüte ait toplamda 8 hücre evine operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, örgütün illegal alan sorumlusu ve askeri kanat sorumlusuyla birlikte askeri kanadında faaliyet yürüten 5 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Operasyonda; 7 kalaşnikof, 18 AK 47 şarjörü, bir Belçika yapımı keskin nişancı tüfeği, bir keskin nişancı kamuflajı, bir el telsizi ele geçirildiği bildirilen açıklamada, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konulduğu kaydedildi.(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.