İstanbul’daki saldırı nedeniyle gözaltı sayısı 5’e yükseldi
İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde Yapı Kredi Plaza Blokları önünde polis noktasına yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, saldırıyı gerçekleştirenlerle bağlantılı olduğu değerlendirilen 2 kişinin daha yakalandığını, gözaltı sayısının 5’e yükseldiğini duyurdu.
Çiftçi, güvenlik güçlerinin anında ve kararlı müdahalesiyle saldırıyı gerçekleştiren 3 kişinin etkisiz hale getirildiğini belirterek, çatışmada yaralanan 2 polisin ameliyatlarının başarıyla tamamlandığını ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını kaydetti.
İstanbul Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile olay yerinde incelemelerde bulundu. Gül, saldırının siyonist rejim konsolosluğu yakınında gerçekleştiğini ancak konsoloslukta yaklaşık 2,5 yıldır herhangi bir faaliyetin bulunmadığını açıkladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, 1 başsavcı vekili ve 2 savcı tarafından yürütülüyor. Olayda etkisiz hale getirilen saldırganların kimliklerinin Yunus Emre S, Onur Ç. ve Enes Ç. olduğu belirlendi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.