İTÜ, İnovasyon Haftası’na iz bırakmaya hazırlanıyor!

İTÜ, İnovasyon Haftası’na iz bırakmaya hazırlanıyor!
İTÜ 5 yenilikçi proje ile İnovasyon Haftası’na,damga vurmaya hazırlanıyor.

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde yer alan 11 girişim firması ve İTÜ’ den 5 yenilikçi proje, 8-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek İnovasyon Haftası’nda, yenilikçi iş fikirlerinin yaşamı nasıl kolaylaştırabileceğinin örneklerini sergileyecek.

İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent girişimci firmaları, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek İnovasyon Haftası kapsamında giyim alanında yenilikçi ödeme ve güvenlik sistemlerinden, taşınabilir scootera, biyobozunur yapay damardan hibrit roket motoruna kadar farklı alanlarda geliştirdikleri ürünleri tanıtacak.

 

Ödüllü girişimler İnovasyon Haftası’nda

 

8-10 Aralık tarihleri arasında 3 gün süresince girişimlerini katılımcılarla paylaşacak firmalar arasında, İTÜ ARI Teknokent’in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’ten çıkan girişimler de bulunuyor. Bu ekipler arasında yer alan Mikrop ve Next Horizons, geçtiğimiz günlerde düzenlenen İTÜ Çekirdek’in Big Bang yarışmasında 175 bin TL’nin sahibi olurken, Smart Mimic de 150 bin TL ödül kazanmıştı. Buy Buddy ise aynı yarışmada 125 bin TL yanı sıra 240 bin dolarlık bulut bilişim ödülüne layık görülmüştü.

 

İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent’in İnovasyon Haftası’nda katılacak girişimcileri ve projeler ise şu şekilde:

 

İTÜ GAE: Elektrikli araçların eksiklerinden biri olan menzil sorununun önüne geçilmesini ve güneş enerjisinin kullanım alanının genişletilmesini hedefleyen güneş enerjili araçlar yarışmalarında yarışmak için 1987 yılından bu yana her sene yeni araçların üretimi sağlanıyor.

İTÜ Pars Roket Grubu: Pars Roket Grubu bilimsel amaçlı irtifa roketleri tasarlıyor ve üretiyor. Türkiye’deki ilk hibrit roket motorunu üreten Pars Roket grubu, daha gelişmiş hibrit roket motorları geliştirmek üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

İTÜ ARI Teknoloji Geliştirme Kulübü: Üniversite öğrencilerinin yeni teknolojik gelişmeleri araştırmasını ve üniversitede öğrendikleri teorik bilgiler ile bu gelişmeleri harmanlayarak, daha inovatif teknolojileri yerli olarak projelendirip üretmelerine yönelik sistem oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

İTÜ Apis Ar-Ge: Havacılık ve Uzay alanında ülkemizi ve İTÜ’yü başarıyla temsil eden Ar-Ge takımı fuara kanatlı planör, model uydu ve kendi yaptıkları drone ile katılıyor.

İTÜ Biyobozunur Yapay Damar: Gerçek damar yapısını taklit eden katmanlı biyobozunur yapay damar üretimi ve klinik öncesi analizlerinin gerçekleştirilmesi projesi İTÜlü akademisyenlerce yürütülüyor.

ARITEK: İnovatif teknolojileri yerli olarak projelendirip üreten ve projelerden çıkabilecek yayınlar aracılığı ile akademik birikime katkı sağlamayı amaçlayan İTÜ Arı Teknoloji Geliştirme Kulübü ARITEK Proje Takımı, Avrupa’nın ve Dünya’nın en prestijli robot yarışması Robot Challenge 2016 Puck Collect “Çöp toplama” kategorisinde ilk 3 dereceyi birden elde etti. Türkiye bu sonuca göre uluslararası yarışmanın genel sıralamasında ikinci sırada yer aldı.

NextHorizons: Askeri ve sivil sektörlerde yangın söndürme, şüpheli cisimlere müdahale, el yapımı patlayıcı tarama, seyir ve keşif gibi çözümlere özelleştirilebilir bir otonom/yarı-otonom robot platformu tasarlıyor.

Mikro-P: Her yaştan ve her seviyeden kullanıcı tarafından programlanabilir, küçük ve otonom bir robot platformu olma özelliği taşıyor. Mikro-P, elektronik alanında yazılım öğrenmek, proje geliştirmek ve çeşitli araştırmalar yapmak için kullanılabiliyor.

Smart Mimic: Kullanılmak istendiği amaca yönelik programlanabilen, taşınabilir akıllı bir güvenlik sistemi projesidir. Akıllı cep telefonlarına entegre olabilen Smart Mimic içerisinde hareket algılayan ve sıcaklık ölçen sensörler bulunuyor. Ev güvenliğini sağlamak isteyenlerin yanı sıra özellikle seyahat edenler ve sık sık kampa gidenler yararlanacakları Smart Mimic, mıknatıslı yapısıyla istenilen eşyaya kolaylıkla monte edilebiliyor.

BuyBuddy: Buy Buddy, giyim mağazalarında müşterilerin kasaya gitmeden alışveriş yapmalarını sağlayan, aynı zamanda da bir güvenlik cihazı olarak çalışarak ürünlerin çalınmasını engelleyen bir IOT cihazı ve mobil uygulamasıdır.

TARSUS Inc. : Endüstriyel koşullara dayanıklı, düşük güç tüketen, her türlü sensörün tak-çıkar mantığı ile entegre edilebildiği, batarya ya da normal güç ile çalışabilen, endüstriyel IOT platformu TARS’ı üretiyor. TARS, uzaktan görüntüleme, kontrol, ölçümleme, otonomluk, veri madenciliği ve yapay zeka işlevleri sunabiliyor.

Ahtapot: Toplulukların kendilerine özel, sosyal bir ağ kurmalarını sağlıyor. Kurum çalışanları, müşterileri, üyeleri ve tedarikçileri arasında iletişim ve işbirliği teknolojileri inşa ederek, inovasyon ve verimliliği artırıyor.

Teleporter: Kullanıcıların konser, festival ve spor etkinliklerini oradaymış gibi deneyimleyebilmesini ve oradaki diğer insanlar ile iletişim kurabilmesini sağlayan sanal gerçeklik tabanlı canlı yayın sistemi.

Project SeaSong: Mobil saha ekiplerinin takibi, bunun yanı sıra otomobil ile entegre çalışacak telefon ya da akıllı cihazın araç bilgilerini alarak değerlendirme raporlarının oluşturması, bakım ve olası kaza raporları üreterek sürücü ve servisleri uyarması üzerine çalışıyor.

3Z: Hafif ve orta düzey obstrüktif uyku apnesi tedavisinde kullanılabilecek, herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen, hastanın yüzünü kaplamadığından dolayı rahatsızlık vermeyen, ses çıkarmayan, taşınabilir, yenilikçi bir ağız içi aparat üretiyor.

Osteoid: 3 boyutlu yazıcı teknolojileri ile üretilmiş, kişiye özel tedavi imkanları sunan ortopedik ürünler üretiyor.

Getatron: Şehir içi kullanıma uygun, taşınabilir, tek kişilik scooter projesi ile İnovasyon Haftası’na katılıyor.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.