30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Antalya30°C

KANARYA YETİŞTİRİCİLERİ, DÜNYA ŞAMPİYONASI EV SAHİPLİĞİ İÇİN DEVLETTEN DESTEK BEKLİYOR

Her yıl düzenlenen kanarya ve kafes kuşları güzellik yarışmalarının 5’inci etabı, İstanbul Uluslararası Kanarya ve Kafes Kuşları Festivali kapsamında gerçekleştirildi.

Kanarya yetiştiricileri, dünya şampiyonası  ev sahipliği için devletten destek bekliyor

26 Kasım 2016 Cumartesi 16:25

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Kanarya ve Kafes Kuşları Güzellik Yarışmalarının 5’inci etabı CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirildi. Halka kapalı ortamda iki gün süren yarışmalar sonucunda İspanya’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’nda yarışacak kanaryalar belirlendi. Bin kategoride, 650 derece alan kuşların arasında 24 cm boyu ile dünyanın en büyük kanaryası olan Agi ırkı birincilik alan kuşlar arasında yer aldı. 10 bin TL civarında fiyatı olan kuş organizasyonun da en pahalı kuşları arasında yer aldı.

10 bin ziyaretçi hedefleniyor

İki gün süren yarışmaların sonucunda organizasyon bugün halka açıldı. Kuş bakım malzemeleri ve kuşların satışının yapıldığı festivalin 10 bin ziyaretçi ağırlaması bekleniyor. İstanbul Uluslararası Kanarya ve Kafes Kuşları Festivali’nin Türkiye açısından önemine değinen Türkiye Kanarya Kafes Kuşları Eğitim Sekreteri Senad Gül, şunları söyledi: “Kuş cenneti olan Türkiye’nin artık dünya arenasında hakkettiği şekilde temsil edilmesi gerekiyor. 2020 yılında gerçekleştirilecek dünya şampiyonası için Dünya Ornitoloji Konfederasyonundan ev sahipliği için teklif aldık. Bu biz kanaryaseverler ve Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir gelişmedir. Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapabilmemiz demek, 44 ülkeyi burada misafir etmemiz anlamına geliyor ki bu da turizm ve Türkiye tanıtımı açısında ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır diye düşünüyoruz.”

7 bin kuş bir arada

Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapabilmek için devletten destek beklediklerini aktaran Gül, organizasyonun ülke ekonomisine dolaylı ve doğrun yolla milyonlarca Euroluk gelir sağlayacağını söyledi. Dünyanın en büyüğünden en küçüğüne, en pahalısından en ucuzuna her çeşit kanarya ırkının, papağanın ve muhabbet kuşlarının da aralarında bulunduğu 7 bin kuş festivalde 27 Kasım tarihine kadar CNR EXPO Yeşilköy’de görülebilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.