Karadağ'dan Rusya, Belarus, Çin, Suudi Arabistan ve Türkiye vatandaşlarına vize kararı

Karadağ'dan Rusya, Belarus, Çin, Suudi Arabistan ve Türkiye vatandaşlarına vize kararı
Karadağ, Avrupa Birliği (AB) ile vize politikasındaki uyumu sağlamak amacıyla Rusya, Belarus, Çin, Suudi Arabistan ve Türkiye vatandaşlarına yönelik vize muafiyetini kaldırma kararı aldı.

Karadağ Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu ülkelerin vatandaşlarının 1 Kasım 2026'dan itibaren ülkeye giriş yapabilmeleri için vize almasının gerekeceği bildirildi.

Açıklamada, Karadağ'ın vize politikasını AB'nin vize politikasıyla tamamen uyumlu hale getirdiği ve bunun AB'ye katılım müzakerelerinin tamamlanması için yerine getirilmesi gereken son maddelerden biri olduğu belirtildi.

Karadağ hükümetinin 23 Temmuz 2026'da vize rejimine ilişkin düzenlemede değişiklik yapılmasına karar verdiği aktarılan açıklamada, değişikliğin Karadağ ile AB arasındaki vize rejimi farklılıklarına yol açan ülkelerin vatandaşlarını kapsadığı kaydedildi.

Karadağ Dışişleri Bakanlığı, Rusya'da Karadağ vizesi için başvuruların yalnızca Moskova'daki büyükelçilikten değil, VFS Global tarafından işletilen vize merkezlerinden de yapılabileceğini duyurdu.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.