15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara5°C
  • İzmir13°C
  • Antalya16°C

KATAR: GAZZE'DEKİ SAVAŞ DURUMUNU GÖRMEZDEN GELİRSEK BÖLGESEL GERİLİMİ ÇÖZEMEYİZ

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed El-Ensari, Gazze'deki savaşın bölgesel gerilime neden olduğunu belirterek, çatışmanın durdurulmaması halinde bölgesel yansımaların devam edeceği uyarısında bulundu.

Katar: Gazze'deki savaş durumunu görmezden gelirsek bölgesel gerilimi çözemeyiz

16 Ocak 2024 Salı 15:39

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid Êl-Ensari, Gazze'deki savaş durumunu görmezden gelmenin, bölgedeki gerilimin çözümünden bahsedilemeyeceğini belirtti.

Al-Ansari, yaptığı açıklamada, Gazze'deki çatışmanın bölgesel istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekerek, savaşın durdurulmaması halinde bölgesel yansımaların devam edeceği uyarısında bulundu.

Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmaların, bölge ülkeleri arasındaki gerilimi artırdığını ifade eden Al-Ansari, uluslararası toplumun bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Katar'ın, Filistin halkının yanında durmaya devam ettiğini ve çatışmanın sona erdirilmesi için diplomatik çabaların sürdürüldüğünü belirten Al-Ansari, barışın tesisi için uluslararası çözümlere odaklanılması çağrısında bulundu.

Katar, bölgedeki çeşitli krizlere diplomatik çözümler bulma çabalarıyla bilinen bir ülke olarak, Gazze'deki çatışmanın bölgesel istikrar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor ve uluslararası toplumu çatışmanın sonlandırılması için çaba sarf etmeye çağırıyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.