02 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Antalya23°C

KAYSERİ VALİLİĞİ: HALKIMIZDA KORKU VE PANİK OLUŞTURMAK İÇİN YAYILAN HABERLERE İTİBAR EDİLMEMELİ

Kayseri Valiliği, 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, bazı sosyal medya hesaplarından yapılan asılsız paylaşımların, vatandaşlar arasında yanlış anlaşılmalara, korku ve paniğe neden olduğu kaydedildi.

Kayseri Valiliği: Halkımızda korku ve panik oluşturmak için yayılan haberlere itibar edilmemeli

07 Mart 2023 Salı 20:53

Kayseri Valiliği, İncesu ilçesindeki depremle ilgili bazı sosyal medya hesaplarından yapılan asılsız paylaşımlara itibar edilmemesi uyarısında bulunarak, "Değerli hemşerilerimiz, sosyal medya da halkımızda korku ve panik oluşturmak için yayılan haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur. İlimiz genelinde tüm kurumlarımız görevleri başındadır." açıklamasını yaptı.

Konuya dair Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, bazı sosyal medya hesaplarının sadece takipçi kazanmak veya başka amaçlarla yaptıkları asılsız paylaşımların, vatandaşlar arasında yanlış anlaşılmalara, korku ve paniğe neden olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Vatandaşlardan, ülkenin geçtiği zor günlerde yapacakları sosyal medya paylaşımlarında daha dikkatli davranmaları istenilen açıklamada, Valilik ile kamu kurum ve kuruluşlarının resmi sosyal medya hesapları dışındaki hesaplardan gelen paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.