30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara25°C
  • İzmir27°C
  • Antalya26°C

KILIÇARSLAN: “İSLAM ULEMASI KATLİAMLARIN DURMASI İÇİN BİRLİK OLMALIDIR”

İttihad-ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, 16 Mart 1988 tarihinde emperyalistlerin Baas rejiminin eliyle gerçekleştirdiği ve binlerce Müslüman Kürd'ün katledildiği, Halepçe Katliamı'nın 30'uncu yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Kılıçarslan: “İslam uleması katliamların durması için birlik olmalıdır”

16 Mart 2018 Cuma 18:21

İslam coğrafyasında yaşanan katliamların her geçen gün arttığına dikkat çeken İttihad-ul Ulema Genel Başkanı Kılıçarslan, dökülen kandan mesul olmamaları için İslam âlimlerinin zulüm karşısında birleşip Müslümanlara öncülük etmesi gerektiğini söyledi

İttihad-ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, 16 Mart 1988 tarihinde emperyalistlerin Baas rejiminin eliyle gerçekleştirdiği ve binlerce Müslüman Kürd'ün katledildiği, yüz binlercesinin de kendi topraklarından sürüldüğü Enfal operasyonunun son halkası olan Halepçe Katliamı'nın 30'uncu yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Emperyalist ülkelerin İslam coğrafyasında yeni Halepçeler yaşattığına işaret eden Kılıçarslan, İslam coğrafyasında yaşanan katliamların son bulması için İslam ulemasına büyük görevlerin düştüğünü belirtti. Müslümanların vahdetinin âlimlerin elinde olduğunu söyleyen Kılıçarslan, aksi takdirde Müslüman kanının her zaman akacağını kaydetti.

Halep’çe katliamının çok acı bir olay olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, “Orada çoluk-çocuk, kadınlar, yaşlılar herkes kimyasal bombalarla katledildiler. İslam ümmeti bu hadiseyi unutmamalıdır. Maalesef bugünde İslam coğrafyası olan Suriye, Mısır, Yemen, Irak gibi yerlerde Halep’çe deki gibi katliamlar yapılmaya devam ediyor. Buradaki katliamlara da hep Müslümanlar maruz kalmaktadır. Bu katliamların hepsinde Birlemiş Milletlerin parmağı vardır. Nerede bir Müslüman katledilse bunların parmağı bu işin içinde vardır.” dedi.

“Amerika kendi menfaati için Müslümanları katletmektedir”

Emperyalist devletlerin Müslüman katliamlarında adeta üç maymunu oynadığını aktaran Kılıçarslan, “Amerika tüm İslam coğrafyasında kendi menfaati için Müslümanları katletmektedir. Suriye’de çoluk-çocuk, kadın bir milyon insan katledildi. Birleşmiş Milletler istese birkaç günde bu katliamları durdurabilir. Ama maalesef katliamlara maruz kalanlar Müslümanlar olduğu için seslerini çıkarmamaktadırlar. Bölgede işbirlikçilerinin elleriyle hâkimiyet sağlayıp Müslümanları katlediyorlar.” diye konuştu.

“Bu katliamlardan sorumlu olanlar âlimlerdir”

İslam coğrafyasında yaşanan katliamların son bulması için İslam ulemasına büyük görevlerin düştüğüne işaret eden Kılıçarslan, konuşmasına şöyle devam etti:

“İslam ümmeti kendi aralarında vahdet, birlik ve beraberliği sağlamalıdır. Ümmetin vahdeti de İslam âlimlerinin elindedir. Bu katliamlardan, ayrılıklardan sorumlu olanlar âlimlerdir. Çünkü âlimler birlik olurlarsa Müslümanlar ve yöneticiler de âlimlerin dediğini yapar. İslam uleması, yaşanan katliamların durması ve küfür karşısında mücadele edilmesi için birlik çağrısı yapmalıdır. Bugün Amerika fitnenin kaynağı olmuştur. Bütün Müslümanlar âlimlerin teşvikiyle Amerika’ya karşı ayaklanmalı, birleşmelidir. Amerika İslam coğrafyasında akan kanın baş sorumlusudur. İslam âlimleri buna karşı durmalıdır. Eğer ki âlimler bunu yapmazlarsa dökülen kandan mesul olurlar. İslam âlimleri ittifak edip zulüm karşısında birleşirlerse Müslümanların derdi hallolacak, kurtulup, aziz olacaklardır ”

“Müslüman kanı döküyorlar, içleri dahi acımıyor”

Günümüzde bazı âlim ve devlet adamlarının Kur’an ve sünnet yolunda ayrıldıklarını, emperyalistlerin uşağı haline geldiklerini ve zillet içerisinde yaşadıklarını söyleyen Kılıçarslan, “Örneğin bu Arap melikleri Amerika’nın, Rusya’nın peşinden gitmektedirler. Amerika ve Rusya da onları birbirine düşürüyor. Saddam Halepçe katliamını yaptı ve her kes biliyor ki Saddam Amerika’nın adamıydı. Amerika onu destekledi, ardından 5 binden fazla Müslüman’ı onun elleriyle katletti. Daha sonra Amerika Irak’ın mülkiyetini ele geçirmek için Saddam’ı idam ettirdi ve Irak halkına, ‘Biz sizi Saddam’dan kurtardık’ dedi. Bakın! Bugün Irak’ın tüm petrolünü Amerika yemektedir. Suriye’de de bu oyun oynanıyor. Hatta Türkiye, İran ve tüm İslam coğrafyasındaki petrol ve madenlerini ele geçirmek istiyorlar. Onun için Müslüman kanı döküyorlar, içleri dahi acımıyor.” ifadelerini kullandı.

“Âlimler ümmeti birleştirmelidir”

Tek çarenin vahdet olduğunu ve bunun da âlimlerin eliyle ancak sağlanabileceğine dikkat çeken Kılıçarslan, son olarak şunları söyledi:

“Tüm İslam âlemi, özellikle de âlimler ümmeti birleştirmelidir. Onların vahdetini sağlayıp küfre karşı ayaklanmalarını sağlamalıdır. Zalimlere ve zulme karşı seslerini çıkarmayanlar yapılan katliamlara ortak olurlar ve kıyamette bunun hesabını Allah’a verirler. Peygamber Efendimiz, ‘Müslümanların derdiyle dertlenmeyenler bizden değildirler’ buyuruyor. Tarihten bu yana hep Müslümanlar katliama maruz kalmaktadırlar. Şu anda da bu katliamlar Birleşmiş Milletlere üye devletler eliyle yapılmaktadır. Allah’tan temennimiz, İslam âlemini uyandırıp vahdetlerini sağlamasıdır.” (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.