29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C
  • İzmir17°C
  • Antalya20°C

KİMLİĞİ TESPİT EDİLMEYEN 200'ÜN ÜZERİNDE ÇOCUK VAR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle refakatsiz olan bin 788 çocuklarından bin 225'inin ailesine teslim edildiğini diğerlerinin koruma altında olduğunu belirtti.

Kimliği tespit edilmeyen 200'ün üzerinde çocuk var

20 Şubat 2023 Pazartesi 15:00

Katıldığı televizyon programında Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin aynı gün dünyanın hiçbir yerinde görülmediğine dikkat çekti.

84 çocuğun bakanlık bünyesindeki kuruluşlarda olduğunu söyleyen Yanık, "Kimliği tespit edilmeyen 200'ün üzerinde çocuğumuz var. 1788 refakatsiz çocuğumuzun 1225'ini ailesine teslim etmişiz, 479'unun halen hastanede tedavisi devam ediyor, 84'ü bakanlık kuruluşumuzda. Çocuklarımızı çok yakından takip ediyoruz. Sadece hastanede değil, enkaz altından vefat etmiş çocuklarımızın da kimliğini tespit ederek ailelere bilgi veriyoruz. Kayıp çocuk diye bir dezenformasyon dolaşıyor. Çocuklarımızın önce sıhhati ardından ailelerine ulaştırmaları noktasında son derece titiz çalışıyoruz." dedi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.