KOBİ’ler her 100 TL’lik giderlerinin 5 TL’sini baskı ürünlerine harcıyor
Teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme ile birlikte işletmelerin baskı maliyetlerinin düştüğü yönündeki algı kısmen doğru olsa da internetin yarattığı içerik patlaması baskı miktarlarının yüksek kalmasını sağlıyor. Özellikle KOBİ’lerin işyerlerinde kullandıkları formlar, faturalar, kartvizitler ve pazarlamaya yönelik tanıtım materyalleri kağıt baskıya olan talebin sürmesine neden oluyor.
Öyle ki KOBİ’ler her 100 TL’lik giderlerinin 5 TL’sini baskı ürünlerine harcıyor. bidolubaski.com’un CEO’su Ömer Atakoğlu, “Yaklaşık 7 milyar TL’lik sektörde 12 bin civarında baskı çözümleri sunan işletme var. Ancak Türkiye’de bu işletmelerin büyük çoğunluğu geleneksel yöntemleri kullandığından kalite ve iş verimliliği sorunu yaşanıyor.” cümleleri ile sektörü değerlendirirken, bidolubaski.com’un bu sorunu çözen bir platform olmak iddiasında olduğunu da ifade etti.
Dijitalleşme hayatın her alanında olduğu gibi baskı sektöründe de kendisini hissettiriyor. Genel olarak dijitalleşme baskı ihtiyacını düşürüyor olsa da, miktar olarak geriye doğru ve azalan bir süreç yaşanmıyor. İnternetin yaratmış olduğu içerik patlaması ve bunların kağıda aktarılması talebi baskı sektörünü canlı tutuyor. Bununla birlikte Türkiye’deki toplam girişim sayısının yüzde 90’ından fazlasını oluşturan 2,5 milyonu aşkın mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin, form, fatura, kartvizit ve pazarlama ve reklam amaçlı baskı çözümlerine olan talep oldukça yüksek. Öyle ki KOBİ’ler her 100 TL’lik giderlerinin 5 TL’sini baskı çözümlerine harcıyor
19 bin aktif KOBİ’ye 100’ü aşkın ürün ve 10 binin üzerinde ürün varyasyonu ile tek bir noktadan hizmet veren bidolubaski.com’un CEO’su Ömer Atakoğlu, KOBİ’ler için baskı maliyetlerini minimuma indirgemenin önemine vurgu yapıyor. Atakoğlu, “Türkiye’de yaklaşık 12 bin civarında baskı çözümleri sunan irili ufaklı matbaa bulunuyor. Ancak bu işletmelerin büyük çoğunluğu geleneksel yöntemleri kullanıyor ve ürün çeşitliliği ile kalite açısından da büyük sorunlar yaşanıyor. Küçük ve orta ölçekteki işletmeler için bütçe yönetimi büyük önem taşıyor. Anadolu şehirlerinde yapılan baskıların kalitesi oldukça düşük olduğundan işletmelerin deneme-yanılma yöntemi ile daha kaliteli ürüne ulaşma isteği de ekstra bir mali yük oluşturuyor. Bunun yanında KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları ürünleri edinebilmek için kısıtlı sayıdaki personelini birbirinden farklı noktalara yönlendirmeleri de zaman ve para kaybına yol açıyor. Kalite ve iş verimliliği sorunu var.bidolubaski.com olarak KOBİ’lerin baskı çözümlerine ayırdıkları değerli bütçenin farkındayız ve ihtiyaç duyulan kaliteli reklam-promosyon ürünleri ile kurumsal kimlik öğeleri ağırlıkta olmak üzere farklı baskı ihtiyaçlarını uygun fiyatlar ile tek bir noktadan sunuyoruz. Ayrıca kişiselleştirilmiş ürünlerde alışılagelenin aksine ücret iade garantisi ve hızlı teslimat sunarak işletmelerin yükünü azaltmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından online olarak bize ulaşan tüm KOBİ’lere istedikleri çözümleri sunuyoruz” dedi.
KOBİ’nin tanıtım aracı: kartvizit ve yelken bayrak
KOBİ’lerin hedef kitlelerine, faaliyet gösterdikleri bölgeye ve içinde bulundukları döneme göre ürün tercihleri değişiklik gösterirken, talep edilen baskı unsurlarının büyük kısmını da elbette ki reklam yapabilme şansı tanıyan materyaller meydana getiriyor. KOBİ’ler isimlerini duyurabilmek adına yaz mevsiminde en çok yelken bayrağı tercih ediyor. Bunun yanında gıda sektörünün olmazsa olmazlarından Amerikan servis de, firmaların yeni lezzetlerini ya da kampanyalarını duyurabilecekleri etkili bir reklam unsuru olarak en çok tercih edilen baskı ürünlerinden.
Şirketlerin müşteri ile temas etme fırsatı yakalayarak hızlı satış gerçekleştirebildiği fuarların daha aktif olduğu Eylül ayı ile başlayan dönemde ise kartvizit, antetli kağıt, el ilanı, broşür, cepli dosya, karton çanta gibi ürünlere rağbet ediliyor. Yeni bir yılda en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden olan takvim ve ajanda gibi promosyon çözümlerinin satışında ise yıl sonu döneminde artış yaşanıyor.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.