KOBİMEN AKADEMİ Mentor Eğitimleri İzmir’de Tamamlandı
İzmir’de eğitim alan son grup ile birlikte 32 farklı ilden 250 mentor adayı KOBİMEN Akademi KOBİ Mentorluğu Sertifika Programlarını tamamlamış oldu.
TÜBİTAK onaylı eğitimleri tamamlayan mentorlar Ulusal Mentor Havuzunda yer alacak ve KOBİ’lere Ar-Ge ve yenilik kapasitelerini artırmak amacıyla mentorluk hizmeti verecekler.
Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşen eğitimde konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Geçmiş Dönem Başkanlar Kurulu Başkanı ve TÜSAİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Şükrü Ünlütürk firmalara verilecek mentorluk desteğinin çarpan etkisi yaptığını kendi deneyimlediği gerçek başarı hikayesini ile anlattı.
Ünlütürk mentor adaylarına TÜSİAD ve TÜRKONFED işbirliğiyle, bölgelerarası gelişmişlik farklarının azaltılması ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde refahın artırılması amacıyla başlattıkları BORGİP projesini tanıtarak bu projeye destek vermelerini istedi. Projeye oldukça ilgi gösteren mentor adayları, barış ve kardeşlik ortamına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bir dönemde böyle bir projeye destek vermekten mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.
Eğitim EGESYS kurucu ortağı ve KOBİMEN Akademi proje yöneticisi Haluk Gökmen'in mentor adaylarına saha uygulama süreci hakkında bilgi vermesi ile başladı. Eğitime Türkiye’deki mentorluk ile ilgili çalışmalar ve uygulamalar hakkında bilgi vermek üzere davet edilen konuşmacılarla devam edildi.
EMCC Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Ersin Kollu mentor adaylarına mentorlukte etik kurallar ve mentorluğun hukuki boyutu hakkında bilgi verdi. Mentorluk sürecinin başında menti ile katşılıklı mutabakat anlaşması yapmanın önemine değinen Ersin, Avrupa Koçluk ve Yönderlik Derneğinin (EMCC) bu konuda yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi ve mentor adaylarını EMCC çatısı altında mentorluğun mesleki standartlarının oluşturulması çalışmalarına destek vermeye davet etti.
Eğitime firmaların inovasyon kapasitesinin ölçülmesi ve kapasitenin artırılmasına yönelik ortaya çıkarılacak yol haritasında kullanılmak üzere kullanılacak metodolojilerin anlatımı ile devam edildi. Sabancı Üniversitesinden Abdurrahman Türk ve Kıvanç Tos mentor adaylarına İnovasyon Yönetimi Değerlendirme Aracını (AtoMIC) anlattılar.
Son olarak, mentor adayları ikili gruplar halinde vaka çalışmaları gerçekleştirdiler ve 2 farklı vaka üzerinden mentor – menti rollerini uygulama imkanı buldular. Eğitimin tamamlanmasının ardından proje koordinatörü Serap Gökmen ve proje ekibi mentor adayların soruları yanıtladılar.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.