Konya’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 13 düzensiz göçmen yakalandı
Konya Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri çalışmalarda Ankara Yolu Büsan Sanayi Kavşağı yakınlarında durdurdukları iki araçta 9 Afganistan uyruklu kimliksiz kişileri yakaladı.
Beyşehir’de ele geçirilen öncü araçta ise diğer araçlarda bulunan göçmenlere ait eşyalar tespit edildi.
Araç sürücüleri S.Y., H.E.K., A.G. ve O.G. gözaltına alındı.
Aynı operasyon kapsamında Adana-Ereğli çevre yolunda durdurulan bir araçta ise 3 Suriye ve 1 Irak uyruklu düzensiz göçmen yakalandı.
Araç sürücüsü H.Z.’nin daha önce de göçmen kaçakçılığı suçundan kaydının bulunduğu belirlendi.
Operasyon sonunda yakalanan toplam 13 düzensiz göçmen, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere GÖKSEM’e teslim edildi.
Araç sürücülerine toplam 231 bin 960 TL idari para cezası uygulanırken, 4 araç 60 gün süreyle trafikten men edildi.
Şüpheliler hakkında TCK 79 kapsamında adli işlem başlatıldı ve gözaltına alınan 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.