22 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara11°C
  • İzmir17°C
  • Antalya20°C

KORİK AİLE SALIĞI MERKEZİ’NİN TEMEL ATMA VE ÇİVİ ÇAKMA MERASİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batman'ın Korik Mahallesi’nde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Aile Sağlı Merkezi’nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğu’nun katılımı ile yapılan çivi çakma merasimi ile gerçekleştirildi.

Korik Aile Salığı Merkezi’nin Temel Atma ve Çivi Çakma Merasimi Gerçekleştirildi

21 Ekim 2024 Pazartesi 15:15

Törende yapılan açılış konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Vali Canalp, Devletin birinci önceliğinin vatandaşlarını hastalılardan korumak olduğunu altının çizerek, bunun için de devletin yapılması gerekenlerin üzerine kararlılıkla gitmesi gerektiğini ifade etti. 
“Sağlık hizmetlerimiz birinci basamak, ikinci basamak ve üçüncü basamak olarak sınıflandırıyoruz. Bu sınıflandırmanın içerisinde birinci basamağı insanları hasta etmeme basamağıdır. Diğer iki basamak ise hasta olmuş insanları tedavi etme basamaklarıdır” diye konuşan Vali Canalp, “Batman'da ikinci ve üçüncü basamağı aynı zamanda da birinci basamağı öncelemiş durumdayız. Şu anda yapımı devam eden Eğitim Araştırma Hastanesi bu üst basamaktır. İkinci ve üçüncü basamağı temsil ediyor. Burada temelini atmış olduğumuz tesis ile de birinci basamak hizmetiyle insanların sağlığını korumayı, onları hasta etmemeyi ön planda tutuyoruz. Bu çerçevede baktığımız zaman Batman şu anda birinci derece içerisindeki en temel kuruluşlarımız aile sağlığı merkezleridir. Bu çerçevede tüm Türkiye'de şu anda ortalama olarak 3 bin 43 kişiye bir aile hekimi düşüyor." dedi. 
Batman'da durumumuz nedir, Türkiye ortalamasından daha iyidir. Batman'da 2 bin 983 kişiye bir aile hekimi düşüyor. Vali Canalp devamla, "Bizim burada son iki yılda yapmış olduğumuz yatırımların içerisinde birinci basamak ile ilgili hedefler gerçekleştiği zaman yani 9 adet aile sağlığı merkezini de faaliyete geçirdiğimiz zaman ortaya çıkar çıkacak rakam 2 bin 414 kişiye bir aile hekimi düşmüş olacak. Şu anki halimiz Türkiye ortalamasından iyidir. Bu yatırımları ortaya koyduğumuz zaman Sağlık Bakanlığının hedefinin de ötesini geçmiş olan bir Batman çıkacak ortaya. 
Birde bizim halihazırda son iki yılda sağlık alanında 29 adet projeyi bitirdik. Bunlar faaliyete geçti, şu anda da 21 adet yeni projemizi de devam ettiriyoruz. Sadece 2024 yılı içerisinde sağlık alanındaki yatırımlarımızı finanse edebilmek için ortaya koymuş olduğumuz ödenek tutarı 3 milyar 600 milyon liradır. Devlet olarak gerçekten de muazzam yatırımları Batman için Batmanlılar için seferber etmiş durumdayız. Birinci basamak durumumuz bu ikinci ve üçüncü basamaktaki durumunuz da biraz önce ifade edildiği üzere 500 yataklı Hastane inşaatımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki ay kanser tane ve tedavi merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kamu Sağlığını Korumak En Önemli Önceliğimizdir 
Vali Canalp, devlet olarak önceliklerinin kanser hastanesi yapmak olduğunu belirterek, "Evet doğrudur, eğer kanser hastalarımız varsa, onları tedavi etmek için kanser hastanesine ihtiyacımız vardır. Ama bizim temel önceliğimiz insanları kanser etmeyecek çareleri, yolları, yöntemleri üzerine gitmektir. Yani temel amacımız kamu sağlığını korumaktır." ifadelerini kullandı. 
Programa; Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, kamu kurum yöneticileri, Ak Parti İl Başkanı ve vatandaşlar katıldı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.